Foto: Stock Foto
Atbilde uz šo jautājumu ir vienkārša: ja Jums ir brīvi naudas līdzekļi, kas patreiz vienkārši glabājas norēķinu kontā un nepelna procentus, tad ar investīcijām vari sākt nodarboties tagad un tūlīt.

Kādēļ tieši tagad un tūlīt? Palūkosimies uz to nedaudz plašākā kontekstā: investīciju ideja ir likt saviem brīvajiem naudas līdzekļiem pelnīt jeb citiem vārdiem – naudai jāvairo nauda. Jo agrāk sāksiet, jo ilgāk Jūsu nauda varēs augt. Tātad laiks darbojas investoram par labu.

Par ko Jūs sapņojat?

Pirms sākt investēt, Jums būtu jāatbild uz vēl vienu būtisku jautājumu: kāds ir mērķis, kādēļ Jūs gribat investēt? Citiem vārdiem – par ko Jūs sapņojat? Vai tā ir iemaksa jaunam mājoklim? Lauku mājai? Eksotiskam ceļojumam? Universitātei bērniem? Finansiāla drošība neparedzētām situācijām? Finansiāla brīvība, proti, vēlaties dzīvot no investīcijās gūtās peļņas, nevis darba algas?

Ja esat definējuši savu mērķi vai izvēlējušies vienu no vairākiem, prātīgi ir to pierakstīt kopā ar termiņu, kad to vēlaties sasniegt. Ierosinājums pierakstīt var šķist jocīgs vai apnicīgs, bet tas palīdzēs Jums labāk pārdomāt savu sapni, kā arī varbūtība to sasniegt būs lielāka. Vienkārša psiholoģija!

Kā savu sapni īstenot?

Laiks jau tika pieminēts iepriekš. Tas ir cieši saistīts ar Jūsu mērķi, jo no mērķa ir atkarīgs, uz cik ilgu laiku Jūs varat vai gribat investēt savus brīvos līdzekļus. Savukārt no tā ir atkarīgs, kur Jūs varētu investēt – investīciju fondos, dzīvības apdrošināšanā, akcijās utt. Noteikti jāatceras zelta likums, ka investēt drīkst tikai brīvos līdzekļus, tas ir summu, kas Jums tuvāko 3 – 5 gadu laikā nebūs vajadzīga, lai segtu ikdienas izdevumus.

Sāciet jau šodien!

Pastāv labs teiciens par sportošanas uzsākšanu: visgrūtāk ir piecelties no dīvāna, pārējais jau ir viegli. Ar investīcijām ir līdzīgi – visgrūtāk ir pieņemt lēmumu sākt. Kad tas ir pieņemts, tālākais jau ir vienkāršāk – meklēt informāciju, lūgt padomu, pamanīt labus piedāvājumus.

Patreiz mums ir ļoti izdevīgs piedāvājums: ieguldiet vismaz 3000 eiro dzīvības apdrošināšanā ar tirgum piesaistītu līdzekļu uzkrāšanu uz vismaz pieciem gadiem, Mandatum Life, papildus tirgus ienesīgumam, iemaksāto pamatsummu palielinās par 3 %*! Par ieguldījumu pārvaldīšanu ikdienā tad rūpēsies Mandatum Life profesionāli fondu pārvaldnieki, Jums pašiem nekas nebūs jādara. Taču Jūs tiksiet sistemātiski informēti par uzkrājumu veidošanās gaitu.

Norādiet savu kontaktinformāciju un ar Jums sazināsies Mandatum Life konsultants. Norādot kontaktinformāciju, Jums netiek uzliktas nekādas saistības, vien dota iespēja saņemt labas idejas par uzkrājuma pieauguma iespējām.

* 3% piedāvājums ir spēkā investīcijām no 3000 € līdz 100 000 €. Piedāvājums ir ierobežots laikā. Individuāli piedāvājumi investīcijām sākot no 100 000 €.

Mandatum Life Insurance Baltic SE ir viena no sekmīgākajām un respektablākajām investīciju un dzīvības apdrošināšanas sabiedrībām Baltijas valstīs. Mandatum Life mātes uzņēmums ir Mandatum Life Insurance Company Limited, kas savukārt ir daļa no Sampo Group.

Pirms lēmuma pieņemšanas, iepazīstieties ar apdrošināšanas līguma noteikumiem, kā arī konsultējieties ar Mandatum Life konsultantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!