Foto: PantherMedia/Scanpix

Interesentu trūkuma dēļ pirmdien nenotika Vecumnieku cietuma liellopu ganāmpulka izsole, pastāstīja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) sabiedrisko attiecību speciāliste Ināra Makārova.

"Izsole beidzās bez rezultātiem, jo nepieteicās neviens pretendents," sacīja IeVP sabiedrisko attiecību speciāliste, piebilstot, ka plānots izsludināt jaunu izsoli, lai lopus mēģinātu pārdot pa vienam.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka IeVP ar 57,3 tūkstošu eiro sākumcenu plānoja izsolīt Vecumnieku cietumam piederošu liellopu ganāmpulku, kurā ietilpst 37 govis, 14 teles, 32 teļi un divi buļļi.

Makārova aģentūrai BNS iepriekš sacīja, ka liellopu ferma Vecumnieku cietumā pastāv vairākus gadus un tā paredzēta ieslodzīto resocializācijas vajadzībām jeb nodarbinātībai, bet, ņemot vērā Valsts kontroles 2012.gada ziņojumu par Ieslodzījuma vietu apgādes un iepirkumu sistēmas darbības efektivitāti un atbilstību normatīvo aktu prasībām, secināts, ka fermas darbība neatbilst normatīvajos aktos noteiktajam, jo tajā tiek veikta saimnieciskā darbība.

IeVP ir Tieslietu ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!