Foto: LETA
Veikalu tīkls "top!" sadarbībā ar Zemkopības ministriju (ZM) un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru (LLKC) rīko speciālas apmācības lauksaimniekiem, kā realizēt savu produkciju veikaliem, portālu "Delfi" informē veikalu tīkla "top!" pārstāve Ilona Bukša.

Apmācības zemniekiem tiek organizētas ar mērķi, lai veicinātu labāku un efektīvāku vietējo ražotāju un veikalu tīklu sadarbību. Apmeklējot šīs apmācības, lauksaimnieki ne vien uzzinās par iespējām, kā realizēt savu produkciju veikalos, bet arī to, kā labāk komunicēt ar tirgotājiem, sagatavot piedāvājumu un pēc tam arī produkciju tirgošanai veikalos, kā arī to, kādas ir būtiskākās lietas, kas jāņem vērā, sadarbojoties ar veikaliem.

"Šobrīd ļoti svarīgi ir atbalstīt vietējos ražotājus un meklēt jaunas iespējas, kā lauksaimnieki var realizēt savu produkciju tirgū. Organizējot šādas apmācības kopā ar vietējo veikalu tīklu, kuram ir vairāk nekā 200 veikali visā Latvijā, mēs noteikti uzrunāsim virkni vietējos ražotājus, kas turpmāk varēs savu produkciju piedāvāt veikaliem. Uzskatu, ka šādas apmācības vienlaicīgi pildīs divas nozīmīgas funkcijas: izglītos lauksaimnieku un veicinās to sadarbību ar veikaliem, nodrošinot lielāku vietējās produkcijas noietu tirgū," pārliecināts ir zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Veikalos "top!" 40 % no sortimenta veido reģionālo ražotāju preces, tādā veidā nodrošinot īpašu sortimentus, kas nav pieejams lielajos tīklos, skaidro veikalu tīkla "top!" līdzīpašnieks Edvīns Bergmanis.

"Mums ir svarīgi, ka ar šo sadarbību spējam gan apmierināt klientu prasības pēc vietējās produkcijas, gan atbalstīt mazos un vidējos ražotājus. Ceru, ka ar šo apmācību rīkošanu spēsim gan atrast jaunus sadarbības partnerus-ražotājus, gan palīdzēt esošajiem ar savu produkciju vēl veiksmīgāk nokļūt veikalu plauktos," norāda Bergmanis.

Ar preču zīmi "top!" Latvijā šobrīd darbojas 203 pārtikas veikali, "top!" ir nacionālais veikalu tīkls, kurš dibināts 2000. gadā.

Kopumā plānotas četras apmācības dažādos reģionos, un pirmās notiks šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!