Foto: Publicitātes foto
"AS „RIX Technologies" valdes locekle Eva Butāne.

Pērn Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas rīkotajā konkursā "Eksporta un inovācijas balva" teicami startēja informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumi, iegūstot pirmās vietas eksportspējīgāko komersantu vidū mazo komercsabiedrību grupā, kā arī plūcot laurus inovatīvāko produktu kategorijā. Arī šogad uz balvu pretendē vairāki IT uzņēmumi - viens no tiem ir AS "RIX Technologies", kas ar savām izstrādnēm vēlas izcīnīt titulu "Importa aizstājējprodukts".

AS "RIX Technologies" ir viens no vadošajiem Latvijas programmizstrādes uzņēmumiem, kas specializējas valsts nozīmes informācijas sistēmu, e-pārvaldes risinājumu, dokumentu vadības sistēmu un risinājumu kultūras mantojuma organizācijām izstrādē. Konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2013" sabiedrība piedalās ar pašu izstrādāto dokumentu vadības sistēmu (DVS) "Namejs", kas nodrošina dokumentu izstrādes, aprites un uzglabāšanas procesus, kā arī drošu un personalizētu informācijas un organizācijas darbības procesu pārvaldību. Risinājumu iespējams ieviest kā vienas organizācijas ietvaros, tā arī juridiski saistītu organizāciju un to struktūrvienību starpā, veidojot vienotu kopdarba vidi neatkarīgi no lietotāju fiziskās atrašanās vietas.

Līdz šim DVS "Namejs" ieviesta vairāk nekā 30% Latvijas pašvaldību, daudzās valsts iestādēs un privātā sektora uzņēmumos.

Par būtiskāko sasniegumu "RIX Technologies" uzskata apmierinātos klientus, kuri pēc īstenotajiem projektiem turpina izmantot uzņēmuma piedāvātos pakalpojumus un produktus, vienlaikus uzsverot, ka to nebūtu iespējams sasniegt bez īstenas profesionāļu komandas. "Spītējot krīzei un nozares profesionāļu trūkumam, uzņēmumam ir izdevies izveidot efektīvu un profesionālu komandu, kas klientam var piedāvāt visaugstākās kvalitātes pakalpojumu - savlaicīgi un noteiktā budžeta ietvaros īstenotus inovatīvus risinājumus," norāda AS "RIX Technologies" pārstāve Vineta Sprugaine. Viņa arī papildina - sasniegums ir arī tas, ka ne vien klienti (risinājumu pasūtītāji), bet arī izstrāžu gala lietotāji ir apmierināti un to skaits nemitīgi pieaug. Uzņēmums vairākas reizes ticis atzinīgi novērtēts arī nozares profesionāļu vidū, piemēram, saņemot apbalvojumus un atzinības informācijas tehnoloģiju un komunikācijas nozares konkursā "Platīna pele".

Savukārt vaicāta, kāpēc "RIX Technologies" izlēmis piedalīties konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2013", V. Sprugaine norāda: "Piedalīties konkursā pamudināja lepnums par to, ka septiņu gadu laikā mūsu izstrādātajam DVS "Namejs" ir izdevies iekarot stabilu vietu Latvijas tirgū, izkonkurējot līdzīgus ārvalstīs ražotus produktus. Ik dienu strādājam pie tā, lai arvien vairāk iestāžu, organizāciju un uzņēmumu apzinātos un sāktu izmantot priekšrocības, ko rada dokumentu vadības risinājuma ieviešana un vienotas elektroniskas darba un informācijas vides izmantošana. Lai gan daudziem uzņēmumiem "bezpapīra" birojs jau ir ikdiena, vēl arvien ik dienu tiek izdrukāts simtiem lapu, tērēti laika un finanšu resursi to pavairošanai un nosūtīšanai vai nogādāšanai adresātam. Tas viss tikai tāpēc, ka organizācijas dokumentu aprites procesi nav digitalizēti un automatizēti. Ir veikti aprēķini, ka 15% papīra formāta dokumentu darba procesā pazūd, bet līdz pat 30% mutiski uzdotu uzdevumu vispār netiek izpildīti. Šo problēmu mūsu klienti ir veiksmīgi atrisinājuši, strādājot ar DVS "Namejs"." Runājot par produkta attīstīšanas nākotnes plāniem, AS "RIX Technologies" turpinās DVS "Namejs" attīstīšanu un lietotāju skaita paplašināšanu, piedāvājot gan funkcionāli bagātākas produkta versijas, gan jaunu, funkcionalitātes un veiktspējas ziņā jaudīgāku risinājumu "Namejs Enterprise", gan DVS "Namejs" mākoņskaitļošanas risinājumu "Namejs SKY", norāda uzņēmuma pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!