Ieejot SIA "Volburg" ražotnē, uzreiz var redzēt, ka ikviens darbinieks strādā ar rūpību un piesardzību. Ievērojot elektronikas ražošanas standartus, darbiniekiem, kuri strādā ar komponentēm, rokās ir speciālie cimdi no antistatiskā materiāla, jo, veicot elektronisko moduļu montāžu, svarīgi pasargāt aktīvos elektroniskos komponentus no antistatiskās elektrības veidošanās. Ir jūtama tāda profesionalitāte, ka tikai retais no darbiniekiem pievērš uzmanību ekskursantiem, kas dodas cauri ražotnei.

Par šādu profesionalitāti pret darbu nemaz nav jābrīnās, jo "Volburg" pēc klientu pasūtījuma izgatavo sarežģītas elektroniskās ierīces un modeļus. Uzņēmums arī piedāvā kompleksus risinājumus, kas ietver kabeļu un spraudņu izveidi, programmēšanu, elektrisko ķēžu testēšanu un mehānisko detaļu montāžu.

Kā stāsta "Volburg" direktors Viktors Kononovs, uzņēmuma produkti ir pielietojami dažādās nozarēs, - piemēram, industriālajā elektronikā; tie izmantojami telekomunikāciju iekārtām, elektronikai autobūvē un elektronikai elektroenerģijas taupīšanai.

Sarežģītie elektroniskie izstrādājumi ar augsto pievienoto vērtību novērtēti, un šogad SIA "Volburg" ir kļuvis par vienu no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas rīkotā konkursa "Eksporta un inovācijas balva" finālistiem, kas sacenšas kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" mazo komercsabiedrību grupā.

Uzņēmums uz uzvaru konkursā pretendē šogad, jo tieši 2014. gads ir bijis nozīmīgs tā attīstībā - jaunu iekārtu iegādē ir investēti 100 tūkstoši eiro. "Volburg" pašlaik nodarbojas ar jaunas elektronikas produktu ražošanas tehnoloģijas ieviešanu, kas netiek pielietota citos līdzīga profila uzņēmumos Latvijā. Tāpat "Volburg" īsteno jaunu pētniecisko projektu "Bezvadu bezbateriju (enerģijas pašražošanas) sensoru vadības sistēmas izstrāde", kurā plānoto investīciju apjoms ir 200 tūkstoši eiro.

"Volburg" cītīgi strādā arī ar dažādiem eksporta tirgiem. 80% no kopējās saražotās produkcijas tiek eksportēti, no kuriem 60% uz Zviedriju. Pārējās eksporta valstis ir Norvēģija, Vācija, Lielbritānija, Dānija, Lietuva un Francija.

V. Kononovs atzīst, ka kvalitatīvu servisu uzņēmums spēj piedāvāt, pateicoties profesionālo darbinieku un augsto tehnoloģiju veiksmīgajai sinerģijai, taču kompānija spētu izdarīt vēl vairāk, ja būtu papildus speciālisti. Pašlaik "Volburg" izmanto tikai 60% no iekārtu darbaspēka, bet cer, ka nākotnē jaudu varēs palielināt. Lai tas notiktu, uzņēmumam nepieciešami speciālisti. "Mums ir vajadzīgi ražošanas darbinieki - procesu inženieri, tehnologi. Taču redzu, ka universitātēs pārsvarā sagatavo tikai elektronikas inženierus, programmētājus, kā rezultātā mums nepieciešamo speciālistu vienkārši nav. Mēs katrā ziņā vēlamies kaut ko mainīt un esam gatavi sniegt savu redzējumu universitātēm, lai kopā izveidotu izmaiņas studiju programmās, kuras sagatavotu nepieciešamos speciālistus," - tā V. Kononovs.

Kā norāda V. Kononovs, uzņēmuma nākotnes plānos ietilpst darbības paplašināšana automobiļu rūpniecībā, kā arī lielas investīcijas paredzēts ieguldīt jaunu tehnoloģiju ierīkošanā.

Par konkursu "Eksporta un inovācijas balva"
"Eksporta un inovācijas balva" tiek organizēta jau desmito gadu. Konkursa mērķis ir paust atzinību Latvijas komersantiem, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē. Šī gada konkursa laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 2014. gada 4. decembrī, kad Vidzemes koncertzālē "Cēsis" visus tā dalībniekus sveiks konkursa patrons - Valsts prezidents Andris Bērziņš. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!