Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) ir izsludinājusi pieteikšanos konkursam "Eksporta un inovācijas balva 2014".

Pretendēt uz "Eksporta un inovācijas balvu 2014" var Latvijas uzņēmumi, kas ir sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē.

Konkursam šis ir jubilejas gads, jo pirmās „Eksporta un inovācijas balvas" godalgas tika pasniegtas tieši pirms desmit gadiem.

Balvas uzņēmumiem, kā ierasts, tiek piešķirtas sešās kategorijās:

  • "Eksporta čempions";
  •  "Eksportspējīgākais komersants" lielo un vidējo komercsabiedrību grupā
  • "Importa aizstājējprodukts";
  • "Inovatīvākais produkts";
  • "Rūpnieciskais dizains".

Iepriekšējo gadu balvu ieguvēji atzīst, ka šis ir ne tikai valstiski svarīgs apbalvojums, kas tiek pasniegts privātā sektora dalībniekiem, bet tam ir arī nozīme starptautiskā līmenī. Godalgotie uzņēmēji iegūst iespēju savu produktu iepakojumus marķēt ar īpašām konkursa laureāta zīmēm, iemantojot arī starptautisko biznesa partneru atzinību.  

Pirmās godalgas ieguvējs kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" lielo un vidējo komercsabiedrību grupā pagājušā gada konkursā „Eksporta un inovācijas balva 2013" bija Valmieras metālapstrādes uzņēmums "VALPRO".

Kā norāda uzņēmuma pārstāve Laine Kuzmane, šis apbalvojums uzņēmumam bija kā atzinība par daudzu aizvadīto gadu laikā godprātīgi paveikto darbu, kura rezultātus redzam šodien:

"Balva vēlreiz apstiprina to, ka mūsu komanda ir profesionāla, paveiktais darbs un ražotie produkti - nozīmīga daļa valsts kopējā uzņēmējdarbības vidē. Apbalvojums uzliek atbildību un motivē neapstāties un sasniegt vēl labākus rezultātus, tāpēc tiem uzņēmumiem, kuri vēl tikai plāno piedalīties šī gada konkursā, iesakām piedalīties, lai pārbaudītu sava uzņēmuma konkurētspēju un saņemtu objektīvu savas darbības novērtējumu. Laureāta zīmi uz produktu iesaiņojuma neizvietojām, kas galvenokārt saistīts ar mūsu darbības specifiku, tomēr to iekļāvām dažādos citos materiālos, kā arī informējām par to mūsu partnerus dažādās pasaules valstīs, tādējādi arvien atgādinot par mūsu uzņēmuma stabilitāti un uzticamību."

"Eksporta un inovācijas balvas 2014" pretendentu vērtēšana notiks divās kārtās. Pirmajā kārtā žūrijas komisija vērtēs konkursa dalībnieku pieteikuma anketās sniegto informāciju. Savukārt otrajai kārtai izvirzītos uzņēmumus žūrijas komisija apmeklēs klātienē.

Uzņēmumu pieteikumi konkursam tiks gaidīti līdz 26. septembrim. Konkursa nolikumu un pieteikuma anketas meklējiet LIAA mājaslapā www.liaa.gov.lv. 

Konkursa "Eksporta un inovācijas balvas 2014" laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 2014. gada 4. decembrī, kad Vidzemes koncertzālē "Cēsis" visus dalībniekus sveiks konkursa patrons - Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!