Foto: Publicitātes attēli
Izsludināta pieteikumu pieņemšana konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2013", ko sadarbībā ar Ekonomikas ministriju jau devīto gadu rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA). Konkursa mērķis ir paust atzinību un godināt Latvijas komersantus, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un augstvērtīga rūpnieciskā dizaina izstrādē.

LIAA direktors Andris Ozols: " "Eksporta un inovācijas balva" ir nozīmīgākais valsts apbalvojums uzņēmējdarbībā. Ik gadu Latvijas uzņēmumi spēj pārsteigt pasauli radot jaunus, spilgtus produktus un piedāvājot interesantu dizainu. Piedaloties konkursā, tiek papildināts kopīgais veiksmes stāstu saraksts ar jauniem piemēriem".

Konkursam "Eksporta un inovācijas balva 2013" var pieteikties Latvijā reģistrēti komersanti, kuri eksportē savu produkciju, Latvijas tirgū piedāvā produktu, kas spēj aizvietot ārvalstīs ražoto, ir radījuši inovatīvu produktu, kā arī izstrādājuši produktam īpašu rūpniecisko dizainu.

Tradicionāli konkursa ietvaros uzņēmumu sasniegumi tiks novērtēti šādās kategorijās:

-          "Eksportspējīgākais komersants" lielo/vidējo un mazo komercsabiedrību grupās;
-          "Importa aizstājējprodukts";
-          "Inovatīvākais produkts";
-          "Rūpnieciskais dizains";
-          "Eksporta čempions".

Šī gada jaunums - aicinām iedzīvotājus atbalstīt un uzslavēt Latvijas uzņēmumus, kas ražo kvalitatīvus un vērtīgus produktus.  Aicinām ieteikt savus favorītus dalībai konkursā, aizpildot anketu LIAA mājas lapā internetā:  www.liaa.gov.lv/lv/izvirzi-uznemumu-eksporta-un-inovacijas-balvai-2013. Ieteiktos uzņēmumus LIAA aicinās piedalīties konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2013", kas uzņēmumam sniegs iespēju cīnīties par balvas saņemšanu kādā no konkursa kategorijām.

Konkursa pretendentu vērtēšana notiks divās kārtās. Pirmajā kārtā žūrijas komisija vērtēs uzņēmēju pieteikuma anketās sniegto informāciju. Otrajai kārtai izvirzītos uzņēmumus žūrijas komisija apmeklēs klātienē.

Titula "Eksporta čempions" pretendentus no Latvijas lielāko eksportētāju vidus izvirza žūrijas komisija, pamatojoties uz eksporta datiem un ieguldījumu ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanā.

Veiksmīgākie konkursa dalībnieki gūs iespēju saņemt naudas balvu darījuma brauciena apmaksai vai reklāmas laukumu kādā no LIAA izdevumiem, kā arī iespēju izmantot Eksporta un inovācijas balvas 2013 laureāta zīmi uz savu produktu iepakojumiem un informatīvajos materiālos.

Informācija par visiem konkursa dalībniekiem tiks ievietota LIAA mājas lapā ar tiešsaisti uz uzņēmuma mājas lapu.

Iepazīties ar konkursa nolikumu un pieteikt savu dalību var LIAA mājas lapā www.liaa.gov.lv līdz 20. septembrim.

Konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2013" laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 2013. gada 11. decembrī, kad visus dalībniekus sveiks konkursa patrons Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Konkurss "Eksporta un inovācijas balva" tiek rīkots kopš 2005. gada. Līdz šim konkursa ietvaros pasniegts teju 180 apbalvojumu un atzinības rakstu Latvijas labākajiem un inovatīvākajiem komersantiem. Konkursa dalībnieku vidū pārstāvētas visas galvenās Latvijas eksporta nozares - kokrūpniecība, mēbeļu ražošana, metālapstrāde un mašīnbūve, elektronikas un elektrotehnikas ražošana, vieglā rūpniecība, poligrāfija, būvmateriālu ražošana, pārtikas produktu ražošana, tekstilrūpniecība, ķīmiskā un farmaceitiskā ražošana, dizaina preču ražošana, kā arī informācijas tehnoloģiju u.c. pakalpojumi.

Eksporta un inovācijas balvas laureātu vidū netrūkst uzņēmumu, kuri savās biznesa nišās ieņem vadošās lomas Eiropā un pat pasaulē. Piemēram, pagājušajā gadā titulu "Eksporta čempions" ieguva SIA "Mikrotīkls", kura ražotie bezvadu un vadu tīklu maršrutētāji jeb rūteri pieejami teju visā pasaulē. Pērn konkursa laureātu vidū bija arī augsto tehnoloģiju uzņēmums "Groglass", kas ir viens no pieciem uzņēmumiem pasaulē, kas ražo stiklu ar neatstarojošu nanopārklājumu. Tāpat konkursā veiksmīgi startējuši tādi uzņēmumi, kā "Valmieras Stikla šķiedra", "Cemex", "Dobeles Dzirnavnieks", "Grindeks" u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!