Viesojoties SIA “WWL HOUSES” ražotnē un satiekot tās īpašnieku, jūtams, ka uzņēmējdarbībā ir ieguldīti visi spēki un zināšanas. Ivars Reinhards ir vienīgais uzņēmuma īpašnieks un pats saviem spēkiem darījis visu, lai viņa uzņēmums būtu stabils koka paneļu māju un koka logu ražotājs gan Latvijas, gan ārzemju tirgū.

Intensīvais darbs novērtēts, un šogad uzņēmums "WWL HOUSES" Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas rīkotajā konkursā "Eksporta un inovācijas balva" ir viens no finālistiem kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" lielo un vidējo komercsabiedrību grupā.

Uzņēmums galvenokārt nodarbojas ar koka logu ražošanu, taču pirms 7 gadiem uzsākta arī koka paneļu māju ražošana. "WWL HOUSES" lepojas ar ātru ražošanas ciklu, sākot no dizaina līdz pilnai montāžai, lielu ražošanas kapacitāti, energoefektivitāti, augstu kvalitāti, dizaina un konstrukciju elastību, kā arī videi draudzīgiem materiāliem.

"Ārzemju tirgū mēs noteikti konkurējam ar savām cenām, augsto darba kvalitāti un elastību. Taču kopumā jāsaka, ka mūsu priekšrocība ir tā, ka 7500 kvadrātmetru platībā esam apvienojuši trīs ražotnes, kas viena otru papildina, līdz ar to mums ir vienkāršāk un ātrāk koordinēt savu darbību," uzsver I. Reinhards. Turklāt uzņēmuma panākumus nodrošina ilgtermiņa pieredze ražošanā, celtniecībā, nekustamā īpašuma, biznesa un finanšu konsultāciju jomā, efektīva produkcijas transportēšana caur lielākajām ostām, jaunākās datorprogrammas, kā arī, protams, izglītoti un aizrautīgi speciālisti.

Interesanti uzņēmumā bija redzēt to, kā "WWL HOUSES" vadība domā par attīstību un ražotnes pilnveidošanu, lai arī līdzekļu visam nepieciešamajam ne vienmēr pietiek. I. Reinhards norāda, ka uzņēmums cenšas līdzekļus izmantot iespējami efektīvāk, lai tie būtu ieguldīti tieši tur, kur tas visvairāk vajadzīgs.

Vairāk nekā 90% no saražotā SIA "WWL HOUSES" eksportē. Galvenās eksporta valstis ir Zviedrija, Dānija, Norvēģija un Lielbritānija.

Vērtējot uzņēmuma plānus nākamajam gadam, I. Reinhards uzsver, ka paredzēts uzsākt intensīvu moduļu māju ražošanu, līdz ar to ievērojami palielinot uzņēmuma apgrozījumu. Tālākā nākotnē uzņēmums plāno attīstīt ražotni un turpināt nopietnu koka logu un māju ražošanu, ar katru gadu uzlabojot kvalitāti un palielinot jaudu. 

Par konkursu "Eksporta un inovācijas balva"
"Eksporta un inovācijas balva" tiek organizēta jau desmito gadu. Konkursa mērķis ir paust atzinību Latvijas komersantiem, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē. Šī gada konkursa laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 2014. gada 4. decembrī, kad Vidzemes koncertzālē "Cēsis" visus tā dalībniekus sveiks konkursa patrons - Valsts prezidents Andris Bērziņš. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!