Latvieši vienmēr bijuši gaļas ēdienu cienītāji, tāpēc veikalu gaļas plaukti parasti ir samērā plaši, lai ikviens varētu izvēlēties sev tīkamāko produktu un zīmolu. Viens no zīmoliem, kas pieejams ar plašo svaigās gaļas un gaļas izstrādājumu klāstu, ir "Kurzemes Gaļsaimnieks”.

Par spīti tam, ka uzņēmuma ražotne atrodas Priekules novadā, gaļas produkcija ir pieejama katrā pilsētā. "Kurzemes Gaļsaimnieks" ne tikai sadarbojas ar lielveikalu tīkliem, bet arī paši ir atvēruši veikalus vairākās pilsētās Latvijā. Šobrīd tie ir 14 un tuvākajā laikā tiks atvērti vēl.

Nobaudot uzņēmuma ražotos gaļas izstrādājumus, jāsaka, ka tie tik tiešām garantē garšu un kvalitāti. Piesātinātā garša un pārliecība par to, ka produkts tiek ražots tepat Latvijā, rada vēlmi produktus iegādāties atkārtoti, kā arī ieteikt tos citiem. Uzņēmums ar īpašu rūpību strādā pie jaunu produktu izstrādāšanas, vienmēr domājot par pircēju. Īpašu uzmanību pievērš arī tiem, kam produktos svarīgs pēc iespējas mazāks sāls un tauku saturs.

Arī uzņēmums apzinās savu kvalitātes zīmi, tāpēc šogad "Kurzemes Gaļsaimnieks" startē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas rīkotajā konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2014" kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" lielo un vidējo komercsabiedrību grupā.

Šī kategorija konkursā izvēlēta apzināti, jo "Kurzemes Gaļsaimnieka" vadība intensīvi skatās uz jauniem eksporta tirgiem. "Mēs izvērtējam tirgu dažādās pasaules valstīs, jo saprotam, ka Latvijā iespēju ir tik, cik ir. Mans uzskats - jo plašāk mēs ejam ārpus Latvijas robežām, jo lielākus ieguvumus tas nes uzņēmumam. Piemēram, ja kādā no eksporta valstīm ir tirgus svārstības, tad mums vienmēr ir alternatīva citā tirgū, kas nozīmē, ka uzņēmumam ir zemāks riska faktors," pārdomās dalās uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Aksana Jansone.

"Kurzemes Gaļsaimnieks" eksporta valstu skaitu palielina ar katru gadu. Ja 2012.gadā produkcija tika eksportēta uz septiņām valstīm, tad 2013. gadā jau uz desmit - Austriju, Igauniju, Lietuvu, Īriju, Zviedriju, Poliju, Rumāniju, Ungāriju, Nīderlandi un Lielbritāniju. Tuvākajā laikā tiek plānota sadarbība arī ar Ķīnu, kas nodrošinātu ievērojamu eksporta apjoma pieaugumu.

Kā galveno veiksmes faktoru uzņēmējdarbībā A. Jansone nosauc neatlaidību, sakot, ka jāspēj smagi strādāt, lai nākotnē sasniegtu rezultātus. "Ir jābūt kādam spēkam, kas stāv klāt, neļauj grūtos brīžos nolaist rokas un liek iet uz priekšu un attīstīties. Tas palīdz pieņemt lēmumus, kas varbūt konkrētajā brīdī nav aktuāli, bet, domājot vienu soli uz priekšu, ir noderīgi nākotnē. Lai kaut ko sasniegtu, ir jābūt neatlaidīgam," norāda A. Jansone.

Vērtējot nākotni, A. Jansone uzsver, ka SIA "Kurzemes Gaļsaimnieks" ilgtermiņa mērķis ir tuvāko gadu laikā kļūt par vienu no vadošajiem uzņēmumiem nozarē kā Latvijā, tā Baltijā. Tāpat plānots ieguldīt līdzekļus tālākā attīstībā, iegādājoties mūsdienīgas iekārtas, kas spētu paaugstināt gaļas pārstrādes efektivitāti, kā arī veicinātu gaļas produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošanu. "Tikai ieguldot līdzekļus uzņēmuma attīstībā, mēs varam pārliecinoši virzīties tālāk gan Latvijā, gan ārvalstīs. Zinu, ka, izvirzot sev mērķus un realizējot tos, mēs panāksim vēl augstākus rezultātus," - par to pārliecināta A. Jansone. 

Par konkursu "Eksporta un inovācijas balva"
"Eksporta un inovācijas balva" tiek organizēta jau desmito gadu. Konkursa mērķis ir paust atzinību Latvijas komersantiem, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē. Šī gada laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 2014. gada 4. decembrī, kad Vidzemes koncertzālē "Cēsis" visus konkursa dalībniekus sveiks tā patrons - Valsts prezidents Andris Bērziņš.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!