"Inovatīva ideja un uzdrošināšanās ienākt tirgū ar vēl nebijušu produktu,” – šādi vārdi teikti par SIA "Silvanols” jauno uztura bagātinātāju "Astmosil”, kas ir nozīmīga, Latvijā radīta un ražota inovācija farmācijas nozarē.

Kā informē SIA "Silvanols" valdes priekšsēdētājs Artjoms Borcovs, "Astmosil" kapsulas ar oriģinālu dabas vielu receptūru piedāvā dabīgu risinājumu, alternatīvu ķīmiskajiem preparātiem vai papildinājumu ārsta nozīmētai terapijai mūsdienu prasīgajam patērētājam, kas saskaras ar elpceļu slimībām. "Astmosil" ir deviņas dabīgas aktīvās sastāvdaļas: pieci ārstniecības augu daļu ekstrakti (zāģzobainās bosvēlijas sveķu, pasifloras augļu, žibulīša ziedu, priedes mizu un efejas lapu ekstrakti), mikroaļģu pulveris un trīs aktīvās vielas (likopēns, pterostibēns, kvercetīns).

Kā uzsver "Silvanola" zinātniskā konsultante, Dr. Līga Gibnere, jaunā produkta sastāvā esošās vielas nodrošina pretiekaisuma darbību un paplašina bronhus, atvieglo elpošanu. Visi produkta komponenti darbojas vienlaikus, lai sniegtu vislabāko efektu bez novērojamām blakusparādībām. Uzņēmums ar šo unikālo receptūru īpaši lepojas, un šogad produkts "Astmosil" ir izvirzīts Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2014" kategorijā "Inovatīvākais produkts".

L. Gibnere ar pārliecību saka, ka "Astmosil" receptūra ir unikāla. "Saskaņā ar literatūras datiem 1/3 daļai pacientu ar akūtu bronhu iekaisumu spiesti atkārtoti griezties pie ārsta ieilguša klepus dēļ vai arī ilgākā periodā tiem attīstās hronisks elpceļu iekaisums. Jāsecina, ka ne vienmēr organisms pats tiek galā un ne vienmēr izārstējam līdz galam pamatprocesu - iekaisumu. Šādos gadījumos, protams, atkārtoti jāmeklē ārsta palīdzība, bet ko varam piedāvāt pacientam, lai uzvarētu vīrusu vai baktēriju izraisīto iekaisumu? Kad pacientam ar ieilgušu bronhu iekaisumu vai ieilgušu klepu nav nepieciešamas antibiotikas un joprojām nav atgūta veselība, ir īstā reize palīdzēt uzlabot plaušu veselību ar dabas vielu kompleksu "Astmosil"," par produktu stāsta L. Gibnere

Visas sastāvdaļas "Astmosil" produktā ir ar pretiekaisuma iedarbību, un ikviena no tām ir mērķtiecīgi atlasīta, balstoties uz zinātniskās literatūras datiem. Rezultātā iegūts vienīgais dabīgais šāda veida kompleksu elpceļu veselībai. "Mūsu pienesums ir tāds, ka mēs esam ieguvuši produktu gan ar pretiekaisuma, gan pretalerģisku iedarbību. Mūsu mērķis - ar "Astmosil" palīdzēt samazināt akūtās saslimšanas ilgumu vai arī hroniskā iekaisuma gadījumā pagarināt bezsimptomu periodu, lai pacients ilgāku laiku justos labi un elpotu brīvi" stāsta L. Gibnere. Savukārt kā pievienoto vērtību viņa min sabalansēto "Astmosil" kombināciju, kas testēta laboratorijās, pierādot produkta aktīvo vielu efektivitāti un drošumu.

Kopumā "Silvanols" produktu portfeli veido 40 dabīgi, efektīvi un droši produkti. Visi "Silvanols" ražojumi ieņem arī nozīmīgu vietu eksporta tirgū: uzņēmums savus produktus eksportē uz 14 valstīm, un pašlaik tiek mērķēts uz arvien jauniem eksporta tirgiem. Kā uzsver A. Borcovs, nākamajā gadā plānots uzsākt eksportu uz Dienvidvalstīm un Āziju, kā arī paplašināt eksportu Centrālajā un Rietumeiropā un NVS valstīs. Lieli mērķi uzņēmumam ir arī attiecībā uz pētniecību, lai radītu arvien jaunas receptūras inovatīvu produktu izstrādei.

Par konkursu "Eksporta un inovācijas balva"
"Eksporta un inovācijas balva" tiek organizēta jau desmito gadu. Konkursa mērķis ir paust atzinību Latvijas komersantiem, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē. Šī gada konkursa laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 2014. gada 4. decembrī, kad Vidzemes koncertzālē "Cēsis" visus tā dalībniekus sveiks konkursa patrons - Valsts prezidents Andris Bērziņš. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!