"Produkti dabas gudriem cilvēkiem" – šādu moto, iepazīstinot ar SIA "Felici" specifiku, ieteicis viens no tā mentoriem – padomdevējiem, un uzņēmuma vadītāja Alise Balgalve to piemērojusi izstrādājumiem "Graci Musli". Jāteic, ka ne velti, jo, viesojoties uzņēmumā, ikviens darbinieks bija gatavs "stāvēt un krist" par to, cik produkts veselīgs un cik daudz tajā vitamīnu un minerālvielu. Bija jūtams, ka ieguldīts milzīgs komandas darbs, lai musli padarītu tādu, kāds tas ir pašlaik.

"Graci Musli" ir diedzētu graudu muslis ar augļu spiedpalieku minerālvielām. A.Balgalve saka, ka šis produkts apvieno nepieciešamās uzturvielas un labu garšu, un to ikdienā var lietot gan sportisti, gan tievētāji, gan vienkārši aktīvi cilvēki, kas rūpējas par savu veselību.

Šis īpašais produkts, kura izstrādes procesā piedomāts pie katra sīkuma, jau ir ticis novērtēts. Šogad Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas rīkotajā konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2014" uzņēmuma "Felici" izstrādājums "Graci Musli" ir nominēts kategorijai "Importa aizstājējprodukts".

Uzņēmuma "Felici" vadītāja atzīst, ka nominācija ir pelnīta, un kā galvenos kritērijus, kāpēc produkts atbilst nominācijai, min gan izstrādājuma sastāvu, gan uzņēmuma īpašo pieeju patērētājam. "Kāpēc mēs uzskatām, ka ar savu produktu varam aizstāt importa musli? Pirmkārt, mēs domājam par produkta sastāvu, lai tajā būtu visas nepieciešamās uzturvielas. Otrkārt, runājam ar savu patērētāju un darām to latviešu valodā. Treškārt, šī vienkāršā produkta izveidē mēs sadarbojamies ar zinātniekiem, lai būtu pārliecināti par tā kvalitāti. Ceturtkārt, mēs piedomājam pie iepakojuma, lai tas būtu interesants jebkurai mērķauditorijai. Piektkārt, rūpējamies par to, lai uz "Graci Musli" etiķetes vienkāršā veidā grafiski tiktu attēlots produkta sastāvs," stāsta A.Balgalve.

Uzsverot "Graci Musli" vērtīgo sastāvu, A.Balgalve min, ka muslis ir proteīna, šķiedrvielu un omega taukskābju avots, kura sastāvā ir diedzēti graudi. Tam nav pievienots cukurs. Cik vien iespējams, produkta izejvielas tiek Latvijā audzētas un pārstrādātas. Pagatavošanā tiek izmantota arī jauna, Latvijā selekcionēta graudu kultūra - tritikāle, kas ir rudzu un kviešu krustojums. Tai piemīt augsts olbaltumvielu un diētisko šķiedrvielu saturs.

Runājot par zinātnieku piesaisti produkta radīšanā, jāuzsver, ka "Felici" tai pievērš lielu uzmanību, jo nodarbojas gan ar produkta zinātnisko izstrādi, gan pārbaudi. Produkta tapšanas laikā uzņēmums sadarbojās ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultāti, Rīgas Stradiņa universitātes Uztura fakultātes speciālistiem, Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūtu un Latvijas Valsts augļkopības institūtu. "Attiecībā uz zinātniekiem domāju, ka viņiem tas ir īpaši interesanti - pierādīt savus pētījumus dzīvē. Tas zinātniekiem noteikti ir liels gandarījums - redzēt savu veikumu veikala plauktā un dzirdēt labas atsauksmes no patērētājiem," - tā A.Balgalve.

"Felici" mērķis nākotnē ir radīt arvien jaunus pārtikas produktus sadarbībā ar Latvijas zinātniekiem. Galvenais - radīt tos ar noteiktām bioloģiski aktīvām sastāvdaļām, kas pozitīvi ietekmē cilvēka organisma funkcijas, palīdzot saglabāt veselību un samazinot dažādu saslimšanu risku.

  

Par konkursu - "Eksporta un inovācijas balva"

"Eksporta un inovācijas balva" tiek organizēta jau desmito gadu. Konkursa mērķis ir paust atzinību Latvijas komersantiem, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē. Šī gada konkursa laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 2014. gada 4. decembrī, kad Vidzemes koncertzālē "Cēsis" visus tā dalībniekus sveiks konkursa patrons - Valsts prezidents Andris Bērziņš. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!