Ņemot vērā to, ka pret Kremli noteiktās sankcijas šobrīd aizliedz ASV importēt ieročus no Krievijas, amerikāņu ieroču ražotājs un izplatītājs RWC plāno uzsākt AK-47 automātu ražošanu ASV, vēsta CNN.

RWC, kas ir AK-47 oficiālais izplatītājs ASV, automātus turpmāk ražos savās rūpnīcās, tie tiks pārdoti ar identisku nosaukumu - AK-47.

Kompānijas pārstāvji norāda, ka, lai gan RWC šobrīd ir aizliegts ar Kalašņikova koncernu uzturēt tirdzniecības attiecības, krievu partneriem telefonu pacelt sankcijas tomēr neaizliedz. RWC pārstāvji medijam norādījuši, ka Kalašņikova koncerns pret RWC ražošanas plāniem neiebilst.

Ieroču ražošana plānota šī gada otrajā ceturksnī.

Jau vēstīts, ka, sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES dalībvalstis, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, šīs valsts prezidenta Vladimira Putina tuvāko cilvēku lokam, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Līdz ar naftas cenu kritumu ES un ASV noteiktās sankcijas pērn veicinājušas rubļa vērtības krišanos pret ASV dolāru par aptuveni 40%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!