Foto: Reuters/Scanpix
Neskatoties uz rietumvalstu noteiktajām sankcijām pret Kremli, ASV naftas ieguves tehnoloģiju pakalpojumu kompānija "Schlumberger Ltd" iegādājusies 46,65% Krievijas lielākās naftas lauku ieguves kompānijas "Eurasia Drilling" akcijas, liecina "Bloomberg" informācija.

Darījuma summa ir 1,7 miljardi ASV dolāru. Pēc līguma parakstīšanas Hjūstonā un Parīzē bāzētā "Schlumberger" iegūs arī tiesības trīs gadu laikā iegādāties atlikušās "Eurasia Drilling" kapitāldaļas.

"The Wall Street Journal" norāda, ka ASV kompānija iesaistījusies riskantā darījumā, ņemot vērā, ka, lai gan šobrīd pret Krieviju sankcijas būtiski neskar enerģētikas sektoru, pastāv iespēja, ka rietumvalstis pastiprinās sankcijas, vēršoties arī pret šo nozari.

Jau vēstīts, ka sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Līdz ar naftas cenu kritumu ES un ASV noteiktās sankcijas pērn veicinājušas rubļa vērtības krišanos pret ASV dolāru par aptuveni 40%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!