Foto: AP/Scanpix

Bils Geitss, kuru žurnāls "Forbes" šogad nosaucis par visbagātāko cilvēku pasaulē, savus bērnus nolēmis atstāt bez mantojuma.

Kā vēsta ārvalstu mediji, lielāko savu īpašumu daļu miljardieris vēlas ziedot labdarībai - kopā ar sievu veidotajam fondam "Bill and Melinda Gates Foundation", kura galvenā misija ir veselības sistēmas uzlabošana, kā arī palīdzība tiem, kuri cieš badu.

Geitsam ir trīs bērni - 18 gadus vecā Dženifera Katarīna, 15 gadus vecais Rorijs Džons un 12 gadus vecā Fēbe Adele. Neskatoties uz lielajām iemaksām fondā, Geitsam esot gana daudz naudas, lai bērniem nodrošinātu bezrūpīgu dzīvi, taču miljardieris to darīt neplānojot.

"Nekā tāda viņiem nebūs. Viņiem ir jāsaprot, cik svarīgs ir viņu pašu darbs," sacījis Geitss. Lai viņu bērni varētu pašu spēkiem sasniegt augstu stāvokli sabiedrībā, Geitss ar sievu plāno bērniem nodrošināt labu izglītību - par šādu audzināšanas modeli pāris vienojies jau pirms kāzām.

Bils Geitss ir ASV uzņēmējs, kurš ir pasaulslavenās datoru tehnoloģiju korporācijas "Microsoft" dibinātājs, kurš 2014. gada februārī pameta tehnoloģiju giganta vadību.

Jau kopš 90. gadu vidus Geitss ir viens no pasaules bagātākajiem cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!