Foto: Publicitātes attēli
Ņemot vērā Kremļa pieprasījumus izsniegt par kompānijas klientiem privātus datus, ASV interneta gigants "Google" ieplānojis slēgt Maskavas biroju, liecina "Bloomberg" informācija.

Maskavas birojā strādā aptuveni 50 darbinieki, kuri turpmāk varēs turpināt darbu kādā no kompānijas citiem 70 starptautiskajiem birojiem, vēsta "Bloomberg".

"Google" nav pirmā ārzemju informācijas tehnoloģiju kompānija, kas izšķīrusies par soli pamest Krieviju. Septembrī savu biroju Krievijā slēdza arī "Adobe Systems".

Šobrīd "Google" ir otra populārāka meklēšanas sistēma Krievijā, aizņemot 31% no kopējā tirgus. Pirmajā vietā ar 61% tirgus daļu atrodas Krievijā radītā meklēšanas sistēma "Yandex".

"Google" avoti "Bloomberg" apstiprinājuši, ka, lai gan birojs tiks slēgts, nākamgad kompānija plāno palielināt investīcijas, lai attīstītu savu biznesu Krievijā.

"Google" ir slavena ar to, ka kompānijas ofisus veido ekstravagantā un darbiniekiem ļoti draudzīgā stilā. Šobrīd uzņēmumam ir vairāk nekā 70 biroju vairāk nekā 40 valstīs visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!