Foto: Shutterstock
Dienvidkorejas Transporta ministrija izvērtēs visu šīs valsts zemo cenu aviosabiedrību drošumu, reaģējot uz to, ka viena lidmašīna pēc izlidošanas no Filipīnām bija spiesta doties atpakaļ nehermētisku durvju dēļ.

Dienvidkorejas zemo cenu aviokompānijas "Jin Air" lidmašīna "Boeing 737-800" ar 163 pasažieriem svētdien izlidoja no Sebu pilsētas Filipīnās uz Busanu Dienvidkorejā, bet drīz pēc pacelšanās devās atpakaļ, jo bija konstatēta gaisa noplūde caur vienām lidmašīnas durvīm. "Jin Air" ir Dienvidkorejas galvenās aviokompānijas "Korean Air" meitsabiedrība.

"Visas zemo cenu aviokompānijas izies vispārēju to drošuma pārvaldības inspekciju, lai novērstu līdzīgus negadījumus," paziņoja Transporta ministrija.

Decembrī citai zemo cenu aviosabiedrībai "Jeju Air" piederoša pasažieru lidmašīna lidojuma laikā strauji samazināja augstumu par 3000 metriem gaisa kompresijas sistēmas problēmu dēļ.

Izvērtējot drošumu, tiks pārbaudītas visas lidojumu procedūras un tehniskās apkopes dokumentācija.

Dienvidkorejā pašlaik ir sešas licencētas zemo cenu aviosabiedrības, kas darbojas tirgū ar aizvien sīvāku konkurenci.

Pērnā gada beigās licenci ieguva zemo cenu aviokompānija "Air Seoul", kas ir "Korean Air" galvenās konkurentes "Asiana" meitsabiedrība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!