Volfsburga, kurā atrodas Vācijas autobūves koncerna "Volkswagen" galvenā mītne, noteikusi tūlītēju izdevumu un jaunu darbinieku algošanas iesaldēšanu gadījumam, ja pilsētas finanšu stāvokli smagi ietekmētu vērienīgais izmešu skandāls, kas aptvēris autoražotāju.

"Pat ja mūsu pilsētai nav parādsaistības un mēs esam spējuši izveidot rezerves, mēs varam sagaidīt ievērojamu uzņēmuma ienākuma nodokļa ieņēmumu kritumu," norāda Volfsburgas mērs Klauss Mors.

"Ir pāragri runāt par konkrētiem skaitļiem. Taču mums ir skaidrs, ka mēs šogad varam sagaidīt ievērojamu uzņēmuma ienākuma nodokļa ieņēmumu samazinājumu," uzsvēra Mors.

Volfsburgas budžets šogad veidoja gandrīz 430 miljonus eiro, un uzņēmuma ienākuma nodoklis, kas "Volkswagen" jāmaksā, balstoties uz gada apgrozījumu, ir svarīgs pilsētas ienākumu avots.

"Kā tūlītēju pasākumu es esmu pilsētas administrācijai izdevis rīkojumu nekavējoties iesaldēt budžetu un jaunu darbinieku algošanu," sacīja mērs.

Projekti, kas jau ir sākti, turpināsies, taču jauni pagaidām tiks atlikti, piebilda Mors.

"Pagaidām pilsēta jaunus darbinieku nenoalgos. Taču nevienam nevajadzētu satraukties par savām darba vietām," uzsvēra mērs.

Volfsburga dibināta 1938.gadā ar pirmās rūpnīcas celtniecību, lai tajā ražotu "Volkswagen" slaveno "Beetle" modeli.

Pilsētā dzīvo aptuveni 124 000 cilvēku, no kuriem vairāk nekā puse strādā "Volkswagen".

Turklāt "Volkswagen" pilsētā sponsorē un finansē vairākus sporta un kultūras pasākumus, tostarp futbola klubu "VfL Wolfsburg".


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!