Foto: AFP/Scanpix
Krievijas domes apakšpalāta pirmajā lasījumā atbalstījusi likumprojektu, kas paredz izsniegt prāvas kompensācijas tiem krieviem, kas Eiropā cietuši finansiālus zaudējumus Eiropas Savienības (ES) ieviesto sankciju dēļ, liecina aģentūras "Politsovet" sniegtā informācija.

Krievijas mediji jauno iniciatīvu nodēvējuši par "Rotenberga likumu". Jau ziņots, ka pagājušā nedēļā Itālijas varas iestādes iesaldēja Krievijas miljardiera Arkādija Rotenberga aktīvus 30 miljonu eiro vērtībā.

Rotenbergs ir viens no Krievijas prezidenta Vladmira Putina tuvākajiem draugiem.Likumprojekts izskatīts domes apakšpalātā pirmajā lasījumā, tam vēl jāgūst akcepts divos lasījumos, jāsagaida apstiprinājums augšpalātā, kā arī noslēgumā nepieciešams Putina paraksts.

Portāls "Vocativ", atsaucoties uz avotiem Krievijas parlamentā, vēsta, ka šī procedūra dēvējama kā formālā, un Putins jau devis signālu, ka šāds "Rotenberga likums" ir vitāli nepieciešams.

Opozīcijas pārstāvji norādījuši, ka Krievijas miljardieru kompensācijas ir tieša nodokļu maksātāju līdzekļu izšķērdēšana un korupcija, jo pagaidām nav atrunāts, kam un kādā apmērā līdzekļus varēs kompensēt.

Foto: Draugi Putins un Rotenbergs džudo treniņā:


"Delfi" jau vēstīja, ka Itālijas nodokļu policija aizzīmogojusi trīs Rotenberga villas un dzīvokli Sardīnijā, kā arī iesaldējusi viņa uzņēmuma "Aurora 31" aktīvus. Šim uzņēmumam Romas centrā pieder četrzvaigžņu viesnīca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!