Ietekmīgā biznesa žurnāla "Forbes" izveidotāji Forbsu ģimene ir iesūdzējusi tiesā medija kontrolpaketes turētājus no Honkongas investīciju konsorcija, ziņo "CNN Money".

Pērnā gada vasarā žurnāla izdevēja "Forbes Media" akciju kontrolpaketi iegādājies Honkongas investīciju konsorcijs "Whale Media Investments".

Darījums, kura vērtība tika lēsta 475 miljonu ASV dolāru apmērā, nodrošināja jaunajiem investoriem kontrolpaketes tiesības, taču vienlaikus ļāva akcijas saglabāt arī Forbsu ģimenei. Arī pēc akciju pārdošanas Stīvss Forbs varēja saglabāt "Forbes Media" padomes prezidenta amatu, kā arī turpināja pildīt galvenā redaktora pienākumus.

Honkongas investori, kā šobrīd norāda "Forbes Media", vairākkārt pārkāpuši līgumu nosacījumus, kā arī nav spējuši izpildīt finansiālās saistības.

"Viņi ir šķērdējuši uzņēmuma līdzekļus un ļaunprātīgi izmantojuši savas kontrolpaketes īpašumtiesības," paziņojumā medijiem norādījusi Forbsu ģimene.

Precīzākas detaļas par neizpildītajam saistām "Forbes" ģimenes pārstāvji pagaidām nav snieguši.

"Forbes" ir ietekmīgākais biznesa žurnāls pasaulē. To 1917. gadā nodibināja amerikāņu žurnālists Bertijs Čārlzs Forbs. Mūsdienās, kā liecina medija sniegtā informācija, žurnāla izdevniecību veido gan "Forbes" žurnāli, kas iznāk 32 pasaules valstīs, gan arī biznesa portāls "forbes.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!