Foto: DELFI.lt/ Rafael Achmedov

Lietuvā bāzētais uzņēmums šuj smalkus un dārgus apģērbus, ko tālāk realizē Lielbritānijas bijušā premjerministra Deivida Kamerona dzīvesbiedrenes Samantas uzņēmums, vēsta "Delfi.lt".

Drānas tiek šūdinātas Austrumeiropā, kā arī starp tām ir uzņēmums "Kauno Baltija", kas atrodas Kauņā, atsaucoties uz ārzemju mediju sniegto informāciju, ziņo "Delfi.lt".

Starp šiem apģērbiem ir arī populārais zīmols "Cefinn", kura blūzes maksājot sākot no 110 Lielbritānijas mārciņām. "Delfi.lt" atzīmē, ka apģērba skices tiek izstrādātas Londonā, bet to realizācija notiek Lietuvā un Maķedonijā.

"Delfi.lt", atsaucoties uz "Dailymail", ziņo, ka par apģērbu šūšanu Kauņā šuvēji saņem no 1000 eiro līdz pat 1300 eiro. Tiesa, šādu informāciju portālam "Delfi" neapstiprina uzņēmuma "Kauno Baltija" pārstāvji. "Šādu informāciju jums var sniegt tikai uzņēmuma valdes pārstāvji," sacīja uzņēmumā. Tiesa, uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Vidas Butkus nevarēja portālam "Delfi" sniegt informāciju, jo viņš atrodoties komandējumā.

"Delfi.lt" atgādina, ka pagājušā gada augustā uzņēmumā Maķedonijā, kur arī tiek šūtas drēbes Kamerona sievai, notikušas pārbaudes, kuru laikā secināts, ka tur ne tikai strādā nelegāli strādnieki, kuri saņem zemu atalgojumu, bet arī uzņēmuma telpas nav drošas un darba apstākļi ir briesmīgi.

Britu organizācijas "Labour Behind the Label" pārstāve Nikola Raunda portālam "Delfi" atzina, ka Rietumu zīmoli bieži vien izvēlas drēbes šūt tieši Austrumeiropā, jo tur ir lētāks darbaspēks.

Savukārt zīmola "Cefinn" pārstāvis portālam "Delfi" apliecināja, ka uzņēmums nepārkāpj starptautiskos regulējumus. "Mēs sadarbojamies tikai ar tiem uzņēmumiem, kuri regulāri tiek pārbaudīti. Turklāt mēs arī paši dodamies uz šiem uzņēmumiem, lai regulāri veiktu pārbaudes," apgalvoja uzņēmuma pārstāvis.

"Labour Behind the Label" pārstāve atzina, ka uzņēmumos regulāri jāveic audits un pārbaudes, jo tikai tā varot pārliecināties par darba vidi. "Jābūt kādam, kas aizsargā darba ņēmēju tiesības," portālam "Delfi" sacīja Raunda.

Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu fotogalerijā, kas tapusi laikā, kad uzņēmumā "Kauno Baltija" viesojās nu jau bijušais Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!