Foto: Reuters/Scanpix
Pārdošanai izlikts viens no Maiamibīčas ievērojamākajiem nekustamajiem īpašumiem – Čikāgas gangstera Ala Kapones villa. Māju, kurā slavenais noziedznieks mira pēc atgriešanās no cietuma, var iegādāties par 8,5 miljoniem dolāru (6,3 miljoni eiro), vēsta vietne "Business Insider".

Vairāk nekā 900 kvadrātmetru lielā savrupmāja atrodas uz salas Biskeinas līcī. Pašreizējais ēkas īpašnieks – kāds Floridas uzņēmums – ēku pirms sešiem mēnešiem iegādājās par 7,4 miljoniem dolāru (5,5 miljoni latu).

Villa ir celta 1922. gadā, bet Kapone, kurš kļuva bagāts, nodarbojoties ar alkohola tirdzniecību "sausā likuma" laikā, īpašumu nopirka 1928. gadā, kad bija padzīts no Čikāgas un vēlāk no Losandželosas.

Kapones ierašanās Maimai izraisīja sabiedrības sašutumu. Žurnālisti sekoja viņam uz katras soļa, bet amatpersonas draudēja viņu arestēt.

Kapone centās pielabināties, solot nepārkāpt likumu un ziedojot prāvas naudas summas politiķiem. Īpašumu viņš pārvērta cietoksnī ar smagām durvīm un betona mūri. Kaponi visur pavadīja miesassargi.

Pēc Kapones nāves 1947. gadā villa palika viņa ģimenes īpašumā līdz septiņdesmitajiem gadiem, kad to pārdeva.

2011. gadā pēc remonta villa nonāca pārdošanā par 10 miljoniem dolāru (7,4 miljoni eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!