Foto: AFP/Scanpix
Francijas pilsētā Grenoblē uz ielām tiks aizliegtas komerciālās reklāmas, tādējādi atstājot vairāk vietas kokiem un sabiedrības ziņojumu dēļiem, svētdien paziņoja pilsētas jaunais mērs no "zaļās" partijas.

"Pašvaldība ir izvēlējusies Grenoblē no reklāmām atbrīvot publisko telpu, lai veicinātu sabiedrības izpaušanos," norādīja "zaļo" partijas pārstāvis Ēriks Pjolle.

Laikā no nākamā gada janvāra līdz aprīlim tiks noņemtas 326 reklāmu izkārtnes un pārtraukts pašreizējais līgums par vides reklāmu izvietošanu.

Mēra birojs norādīja, ka to vietā līdz pavasarim tiks iestādīti 50 jauni koki.

Sākot ar 2015.gada janvāri, pašvaldība dažādām kultūras un sociālajām grupām piedāvās bezmaksas reklāmas izvietošanu. Jaunās izkārtnes būs mazākas, un tās būs paredzētas ne tikai automašīnu vadītājiem, bet arī gājējiem, paskaidroja par pilsētas sabiedrisko telpu atbildīgā pārstāve Lusilla Lerē.

Tomēr pastāv nesaskaņas par to, cik izmaksās Grenobles ielu uzlabošana un iepriekš noslēgto reklāmu izvietošanas līgumu atcelšana.

Kā norādīja pilsētas mērs, no reklāmas vietu pārdošanas pilsēta ik gadu nopelna 600 000 eiro, taču nākamā gada budžetā reklāmu ieņēmumi plānoti 150 000 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!