Foto: Itar-Tass/Scanpix

Krievijas dabasgāzes kompānija "Gazprom" paziņojusi, ka Ukraina līdz noteiktajam termiņam – piektdienai - nav samaksājusi par februārī piegādāto gāzi, tādējādi palielinot spiedienu uz Kijevu, vēsta aģentūra "Reuters".

"Šodien, 7.martā, bija maksājumu termiņš par gāzes piegādēm Ukrainai februārī. "Gazprom" nav saņēmis maksājumu par parādu," teica uzņēmuma izpilddirektors Aleksejs Millers.

Kopumā parāds par gāzi sasniedzis jau 1,89 miljardus ASV dolāru (1,4 miljardus eiro). Par februāri bija jāsamaksā 440 miljoni ASV dolāru (ap 320 miljoniem eiro).

Uzņēmuma vadītājs norādījis, ka gadījumā, ka maksājums netiks saņemts, "Gazprom" nāksies pārtraukt gāzes piegādes, vēsta aģentūra AFP.

"Gazprom" jau iepriekš paziņoja, ka, sākot ar aprīli, tas pārtrauks piegādāt gāzi par samazinātu cenu, jo Ukraina nav veiksi maksājumus laikā.

Aptuveni pusi no visas gāzes, ko "Gazprom" eksportē uz Eiropu, tiek piegādāta cauri Ukrainai. "Gazprom" gan atkārtoti apstiprināja, ka piegādes uz Eiropu joprojām ir stabilas.

Decembrī Krievija piekrita Kijevai samazināt dabasgāzes cenas no aptuveni 400 ASV dolāriem par tūkstoš kubikmetriem līdz 268,5 ASV dolāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!