Foto: AP/Scanpix
Grieķija tuvāk desmit gadu laikā nesamazinās bezdarba līmeni zem 20%, savukārt zem 10 % dienvidu valstij tas neizdošoties pat tuvāko 20 gadu laikā, prognozē Grieķijas darba devēju asociācija.

Pirmdien mediji publiskoja Grieķijas darba devēju asociācijas ziņojuma melnraksta versiju, kurā vēstīts, ka pašreizējo 27% bezdarba līmeni tuvākajos gados ievērojami samazināt neizdosies. Zem 10% Grieķijai tas neizdošoties tuvāko 20 gadu laikā, bet tuvākos 10 gadus bezdarba līmenis būšot augstāks par 20%, pirmdien par darba devēju ziņojumu vēstīja grieķu mediji.

Pozitīvas prognozes nesola arī Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD), pēc kuras datiem bezdarba līmenis Grieķijā līdz gada beigām sasniegs jaunu rekordu – 28%.

Jau vēstīts par smago valsts ekonomikas stāvokli - Grieķijas iekšzemes kopprodukts 2012.gadā samazinājās par 6,4 % un Eiropas Komisija (EK) prognozē, ka 2013.gadā tas samazināsies vēl par 4,4%. Valsts aizvien atrodas recesijā, ko pastiprina starptautisko aizdevēju nosacījumi, kas valstij kavē veikt izaugsmes pasākumus, kas atbalstītu bezdarba mazināšanos.

2010.gadā Grieķijai tika piešķirts 110 miljardu eiro (77 miljardu latu), bet 2012.gadā - 130 miljardu eiro (91 miljarda latu) starptautiskais aizdevums. Grieķija ir viena no valstīm, kuru vissmagāk skāra pasaules ekonomiskā krīze.

2009.gadā Grieķijas ekonomika piedzīvoja recesiju, tā iedzīvojās dziļos parādos un zaudēja investoru uzticību, kas sadārdzināja aizņemšanās izmaksas. 2010.gadā Grieķija pirmo reizi lūdza starptautisko aizdevumu, lai izvairītos no valsts defolta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!