Foto: AP/Scanpix
Vienošanās par starptautisko aizdevumu ir jāpanāk pēc iespējas ātrāk, jo laika paliek arvien mazāk, tā pēc Eirogrupas sanāksmes paziņoja Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis.

Grieķijas finanšu ministrs pustukšā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē žurnālistiem sākotnēji grieķiski norādīja, ka Eirogrupas sanāksmē šodien tika diskutēts par vienošanās procesu, kā arī norādīja, ka Grieķija vēlas rezultātu sasniegt pēc iespējas ātrāk, jo laika paliek arvien mazāk.

Runājot par diskusiju procesu, Varufakis informēja, ka joprojām vairākos jautājumos pastāv viedokļu atšķirības, tostarp par īpašumu izsolēm un fiskālo procesu. Grieķijas finanšu ministrs gan pauda pārliecību, ka progresu izdosies panākt, jo tas ir "vienīgais iespējamais veids".

"Mēs esam ieinteresēti procesā, kas panāks rezultātu," skaidroja Varufakis. "Mēs esam optimistiski noskaņoti, jo abas puses vairākos jautājumos ir pietuvojušās. Šī ir Eiropas ģimene, kurai jautājumi ir jārisina kopā," viņš sacīja.

"Nav jau tā, ka mums nebūtu ideju, ka neesam gatavi ieviest reformas. Bet mēs vēlamies darīt tikai to, ko patiesi varam īstenot," viņš pārliecinoši norādīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!