Foto: Reuters/Scanpix

ASV miljardieris, investors Kenets Grifins ziedojis prestižajai Hārvardas universitātei 150 miljonus ASV dolāru (110,3 miljonus eiro). Tas ir lielākais ziedojums, ko Hārvarda jebkad no kāda labdara saņēmusi, vēsta aģentūra "Reuters".

Grifins, kurš pats absolvēja Hārvardu pirms 25 gadiem, norādījis, ka ziedojums atvēlēts studentu finansiālajam atbalstam. Katru gadu Grifina ziedojums palīdzēšot aptuveni 800 studējošajiem.

"Šis ziedojums ir kā investīcija nākamajā līderu paaudzē, kas palīdzēs mums sasniegt izglītības izcilību," žurnālistiem sacījis miljardieris, kura bagātība mērāma 4,4 miljardu ASV dolāru (3,2 miljardu eiro) vērtībā.

Grifins, vēl studējot Hārvardā un dzīvojot studentu kopmītnēs, sāka strādāt pie idejas par savu kompāniju, kas nodarbotos ar hedžfondu biznesu. Šobrīd Grifina vadītā hedžfondu firma "Citadel LLC" ir viens no Ziemeļamerikas tirgus līderiem.

Hārvarda ir bagātākā pasaules Universitāte, tās gada budžets mērāms ap 4,2 miljardiem ASV dolāru (3,1 miljardu eiro). Salīdzinoši, lielākajai universitātei Latvijā – Latvijas Universitātei - budžets ir aptuveni 42 reizes mazāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!