Foto: AFP/Scanpix

Nekustamā īpašuma jomas investori par ieguldījumiem pievilcīgāko pilsētu atzinuši Lielbritānijas galvaspilsētu Londonu, tādējādi šo godu atņemot pērnā gada aptaujas līderei Ņujorkai, ASV.

Šī ASV pilsēta investīcijām labāko pilsētu sarakstā noslīdējusi uz otro vietu, un arī tālāk seko ASV pilsētas - Sanfrancisko, Hjūstona un Losandželosa, ziņo "Reuters", atsaucoties uz Nekustamā īpašuma ārvalstu investoru asociācijas (Association of Foreign Investors in Real Estate) veiktu pētījumu.

Savukārt "Financial Times" raksta - investīcijas nekustamajā īpašumā Londonā 2013. gadā sasniegušas 19,9 miljardus Lielbritānijas mārciņu, kas ir augstākais līmenis sešu gadu laikā.

Nekustamā īpašuma sektora investoru aptaujā secinās, ka ASV joprojām ir stabilākā un drošākā valsts investīcijām. Otrajā vietā investori ierindojuši Vāciju, tomēr tā no ASV atpaliek par 50 procentpunktiem, kas ir lielākais "atrāviens" kopš 2006. gada.

Starp valstīm ASV investoriem nodrošina labākās kapitāla pieauguma izredzes, un ir vadošā valsts attiecībā uz investoru plānotajiem ieguldījumiem 2014. gadā: gandrīz 50% no aptaujātajiem paredzējuši nelielu savu ASV īpašumu portfeļa pieaugumu, bet 20% prognozē ievērojamu palielinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!