Foto: RIA Novosti/Scanpix
Kazahstānas un Baltkrievijas pārstāvji Eirāzijas Ekonomiskās komisijas (EEK) sēdē noraidījuši Krievijas ierosinājumu paaugstināt Ukrainai muitas nodokli, vēsta portāls "Pravda.ru".

Baltkrievijas premjera vietnieks Sergejs Ruma Krievijas medijiem norādījis, ka šobrīd nav pamatojuma paaugstināt muitas nodokļus, pamatojoties tikai uz Ukrainas un Eiropas Savienības (ES) parakstīto Asociācijas līgumu.

Tāpat Ruma atgādinājis, ka Ukraina aizvien ir arī NVS brīvās tirdzniecības zonas dalībniece, kas pārējām NVS valstīm aizvien uzliek zināmu atbildību pret Ukrainu.

Visticamāk, Krievija tomēr vienpusēji Ukrainai paaugstinās preču muitas nodevas, nesagaidot apstiprinājumu no EEK partneriem, prognozē "The Moscow Times."

No Ukrainas kopējā eksporta apjoma aptuveni 24 %  veido tirdzniecība ar Krieviju. Galvenokārt eksportēti tiek metālapstrādes produkti un graudaugi.

Jau vēstīts, ka 27.jūnijā Briselē parakstīti ES asociācijas līgumi ar Gruziju, Moldovu un Ukrainu, kas paredz ciešu politisko asociāciju un ekonomisko integrāciju ar ES, stiprinot demokrātiju, tirgus ekonomiku, kā arī labu pārvaldību reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!