Foto: AP/Scanpix
Ķīnā arestēts vairāk nekā 900 cilvēku grupējums, kas nodarbojies ar plaša mēroga viltotas gaļas tirdzniecību, tostarp žurku un lapsas gaļa uzdota par liellopu un jēra gaļu, paziņojusi Ķīnas Sabiedrības drošības ministrija, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Kopā Dzjansu un Guidžou provincē konstatēti 382 gadījumi, kad gaļā injicēts ūdens, tirgota viltota jēra un liellopu gaļa, inficēta gaļa, toksiski un kaitīgi gaļas produkti. Ķīnas Sabiedrības drošības ministrija pavēstījusi, ka arestēti 904 aizdomās turamie un konfiscētas vairāk nekā 20 000 tonnas dažāda veida viltotu gaļas produktu.

Guidžou provincē pat konstatēti gadījumi, kad vistu kājas tikušas mērcētas ūdeņraža pārskābē. Ministrija arī atklāj, ka operācija pret noziedzīgajiem gaļas tirgotājiem tikusi organizēta plašākas izmeklēšanas ietvaros par pārtikas drošību valstī.

Ķīnā pārtikas tirdzniecības skandāli ir regulāra parādība, slaveni bijuši gadījumi, kad atklāta viltotu loku tirdzniecība - tie patiesībā bijuši pārstrādāti atkritumi.

Starptautisku ievērību un nosodījumu 2008.gadā izpelnījās tā dēvētais bērnu piena pulvera skandāls, kad dzīvību zaudēja seši mazuļi. Tolaik ražotāji piena pulverim pievienoja melamīnu, lai tas izskatītos bagātāks ar olbaltumvielām. Melamīns ir ķimikālija, ko izmanto dažādu produktu ražošanā, tai skaitā līmes un gumijas ražošanā.

Pēc šī skandāla diviem apsūdzētajiem piesprieda nāves sodu nošaujot, bet vienam tika piespriests mūža ieslodzījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!