Foto: Reuters/Scanpix
Spānijā maksātnespēju pieteikusi Andorā reģistrētās finanšu institūcijas "Banca Privada D'Andorra" (BPA) meitas kompānija - banka "Banco de Madrid", vēsta aģentūra "Associated Press".

Banka, kas galvenokārt apkalpoja valsts biznesa elites pārstāvjus, maksātnespēju pieteikusi pēc savas mātes kompānijas BPA finanšu skandāla.

Pagājušajā nedēļā Andoras valdība pārņēma BPA vadību pēc ASV finanšu departamenta ziņojuma par noziedzīgu naudas atmazgāšanas operāciju, kuras laikā vairāki Ķīnas un Krievijas uzņēmēji, izmantojot BPA,  legalizējuši ievērojamus finanšu līdzekļus, lai veiktu darījumus Venecuēlas naftas tirgū.

Pēc Andoras valdības lēmuma identisku lēmumu pieņēmusi arī Madride, valsts centrālajai bankai pārņemot "Banco de Madrid" vadību.

Pēc ziņām par skandālu, Spānijā bankas klienti masveidā sākuši izņemt savus uzkrājumus. Kredītiestāde publiskā paziņojumā norādījusi, ka šobrīd tiks pasargāti tie klientu uzkrājumi, kas mērāmi līdz 100 000 eiro. Šādu noguldījumu aizsardzību nosaka Eiropas Savienības  (ES) direktīva par noguldījumu garantiju sistēmu.

"Banco de Madrid" Spānijā ir aptuveni 15 000 klientu, valstī bankas darbību nodrošina 21 filiāle un tās kopējā noguldījumu vērtība mērāma sešu miljardu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!