Foto: PantherMedia/Scanpix
Krievija trešdien ieviesusi aizliegumu uz nenoteiktu laiku no Moldovas ievest vīnu un citus alkoholiskos dzērienus, pamatojoties uz bažām par iespējamo no Moldovas ievesto alkoholisko dzērienu kaitējumu veselībai, vēsta "Euobserver".

Kritiķi gan uzsver, ka iemesls varētu nebūt  Moldovas vīna un citu dzērienu kvalitāte, bet gan fakts, ka Moldova arvien vairāk cenšas integrēties ES virzienā, tāpēc neilgi pirms ES samita Viļņā, kā signāls izmantotas ekonomikas sankcijas, vēsta "Euobserver."

Krievijas veselības ministrijas pārstāvji apgalvo, ka vairākkārt norādījuši Moldovai, ka tās alkoholisko dzērienu kvalitāte jāuzlabo, lai tā neradītu papildus riskus veselībai, taču uzlabojumi nekad neesot īstenoti.

Savukārt kāda anonīma Moldovas amatpersona "Euobserver" atklājusi, ka Krievija regulāri izmantojot ekonomikas sankcijas pret Moldovu, un šis esot kārtējais piemērs. Sankcijas esot piemērotas populārākajiem dzērienu zīmoliem, pārsvarā vīnam.

Ierobežojums noticis neilgi pirms novembrī paredzētā ES Austrumu partnerības samita Viļņā, kurā paredzēts pārrunāt gan politisku, gan ekonomikas tuvināšanu starp ES un vairākām bijušām Padomju Savienības valstīm, to starpā Moldovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!