Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lai arī Krievijas Centrālās bankas vadītāja Elvīra Nabiuļļina vēl svētdien televīzijā noliegusi banku melnā saraksta eksistenci un apgalvojusi, ka pagaidām nav zināms, vai vēl kādām bankām tiks atņemtas licences, pirmdien savas durvis klientiem slēgušas vairākas bankas.

Portāls "banki.ru" vēsta, ka pēc tam, kad Krievijas centrālā banka 20. novembrī atsaukusi "Master Bank" licenci, internetā sākušas izplatīties ziņas, ka centrālajā bankā ir izveidots "melnais saraksts", kurā iekļautas bankas, kam drīzumā plānots atņemt licences. Vairākas bankas ierobežojušas līdzekļu izņemšanu no depozītiem.

"Licences atsaukšana ir galējais solis. Pirms tam mēs rūpīgi analizējam situāciju bankā, licences atsaukšanas sekas, dodam iespēju bankai atveseļoties. Melnais saraksts vienkārši nevar pastāvēt," intervijā Krievijas televīzijas 1. kanālam apgalvojusi Nabiuļļina.

"Banki.ru" vēsta, ka šo pirmdien, dodoties uz banku, pret slēgtām klientu apkalpošanas centru durvīm atdūrušies "Projektu finansēšanas bankas" klienti. Pie bankas durvīm izkārti paziņojumi, kas liecina, ka no 9. decembra banka vairs nestrādā. Tāpat klientu apkalpošanu pārtraukusi arī "Smoļenskas banka", kas vēl gaida Krievijas centrālās bankas verdiktu par bankas sanāciju.

2013. gada laikā Krievijas centrālā banka ir apturējusi 27 bankām izsniegto licenču darbību, taču Krievijas ekonomikas attīstības ministrs Aleksejs Uljukajevs vēl pirmdien paziņojis, ka pilsoņiem nav jāuztraucas par savas naudas drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!