Foto: Sputnik/Scanpix
Krievijā stājies spēkā embargo, kas paredz sāls ievešanas importa aizliegumu no ASV, visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, Ukrainas, Albānijas, Melnkalnes, Islandes un Lihtenšteinas.

Aizliegums attiecas uz galda sāli un tehnisko sāli, kas paredzēts ceļu kaisīšanai un ledus kausēšanai. Krievijas amatpersonas norāda, ka sāls tirdzniecības aizliegums ir atbilde Rietumvalstīm par sankciju pret Krieviju pagarināšanu līdz 2017. gada beigām.

Līdz šim lielākā sāls piegādātāja Krievijas uzņēmējiem bija Ukraina. Valsts Lauksaimniecības ministrija skaidro, ka gaļas pārstrādātāju, kas par šo embargo cēluši lielāko trauksmi, uztraukumam nav pamata, jo no 2017. gada ievērojami palielināšoties imports no Baltkrievijas, kā arī viena no valsts lielākajām nozares kompānijām "East-Siberian Commercial-Industrial Company" solījusi ievērojami palielināt ražošanas jaudu.

Jau ziņots, ka ES valstu ārlietu ministri oficiāli apstiprinājuši ekonomikas sankciju pagarināšanu pret Krieviju līdz 2017. gada beigām, lai panāktu, ka tā pilnīgi ievēro Minskas vienošanos par mieru Ukrainā.'

Saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā 2014. gada 1.jūlijā pret Krievijas enerģētikas, aizsardzības un finanšu sektoriem tika noteiktas ES sankcijas. Krievija uz tām atbildēja, 2014. gada augustā aizliedzot ievest lielāko daļu pārtikas produktu no ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!