Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas centrālā banka noraidījusi valsts Drošības padomes aicinājumu ierobežot valstī ārvalstu valūtas apgrozījumu, vēsta aģentūra "Itar – Tass".

Krievijas Drošības padome, kuras pamatuzdevums ir sniegt konsultācijas valsts prezidentam, izdevusi rekomendācijas, kas, ņemot vērā arī monetāro politiku un valsts ekonomiku, nodrošinātu nacionālo drošību. To skaitā viena no rekomendācijām nodota arī centrālajai bankai, iesakot ierobežot ārzemju valūtu izmantošanu attīstības investīciju projektos un finanšu tirgū.

"Centrālā banka šādus ierobežojumus neuzskata par piemērotiem," norādījis bankas preses dienests. Banka, kā norāda ziņu aģentūra, šādu priekšlikumu pat nav nopietni iekļāvusi savā apspriežu darba kārtībā.

Ideju iepriekš kritizējis arī Kremlis. Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs rekomendāciju centrālajai bankai nodēvējis kā "vienu no daudzajiem viedokļiem, kas cirkulē Drošības padomē".

Jau vēstīts, ka, sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!