Salīdzinot ar šā gada pirmo ceturksni, otrajā ceturksnī Krievijas ekonomikai klāsies ievērojami sliktāk, prognozējis bijušais Krievijas finanšu ministrs Aleksejs Kudrins.

Lai gan pirmajā ceturksnī ekonomikas rādītāji ir stabilizējušies, aprīlis, maijs un jūnijs būs ievērojami sliktāki, Kudrina teikto Sanktpēterburgā notiekošā ekonomikas foruma laikā citē "Lenta.ru".

Viņš arī piebildis, ka pašlaik valsts ekonomika atrodas vētras epicentrā.
"Ir pieņēmumi, ka krīze arvien mazinās, bet šā gada otrais ceturksnis pierādīs pretējo," apgalvo bijušais finanšu ministrs.

Gada griezumā Krievijas iekšzemes kopprodukts (IKP) varētu sarukt par aptuveni 4%. Viens no galvenajiem IKP krituma iemesliem - Rietumu noteiktās sankcijas, kas gada griezumā Krievijas IKP samazinās par 1-2%, uzskata Kudrins.

Ziņots, ka toreizējais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs 2011.gadā parakstīja dekrētu par vicepremjera un finanšu ministra Kudrina atbrīvošanu no amata pēc tam, kad Kudrina atkāpšanos pieprasīja tā laika premjers Vladimirs Putins, tādējādi reaģējot uz Kudrina izteikto kritiku valsts režīmam.

Tāpat vēstīts, ka Krievijas ekonomikas nedienu laikā valsti krietni kuplākā skaitā pamet arī valsts bagātākie iedzīvotāji.
Eiropas Savienības līderi nolēmuši paplašināt sankcijas pret Krieviju, kā rezultātā Brisele ieviesusi ceļošanas aizliegumus un vairāku uzņēmumu aktīvu iesaldēšanu.

Sankcijas pret atsevišķiem Krievijas tautsaimniecības sektoriem noteikusi arī ASV un citas pasaules lielvaras. Pasaule tādā veidā reaģē un mēģina sodīt Krieviju par notikumiem Ukrainas austrumu reģionos, kur drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no 2014.gada aprīļa.

Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!