Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krima kļūs par jauno Silīcija ieleju, prognozējusi Krievijas Federācijas padomes priekšsēdētāja Valentīna Matvijenko.

Matvijenko, kas medija "Ria Novosti" vērtējumā atzīta par valsts ietekmīgāko sievieti, norādījusi, ka Krimā plānots atklāt apjomīgu jauno tehnoloģiju projektu inkubatoru, kas nākotnē palīdzēs Krimai kļūt par jauno globālā mēroga Silīcija ieleju.

Primāri šāds inkubators Krimu padarīs daudz vilinošāku Krievijas biznesmeņiem un investoriem, bet pēc tam piesaistīs arī globālā mēroga uzņēmējus, prognozējusi Matvijenko.

Matvijenko arī norādījusi, ka, lai šādu mērķi sasniegtu, Krimā arī jādomā kā atvieglot biznesa uzsākšanas iespējas pussalā - jāmazina birokrātiskās procedūras, kā arī jāstrādā pie elektrības problēmas. Jau ziņots, ka šobrīd Krima pati spēj nodrošināt tikai 20% no tai nepieciešamās elektrības.

Šobrīd Krima lielā mērā ir atkarīga no Ukrainas elektrības piegādēm. Kopš pussalas pievienošanas Krievijai, Ukraina vairākkārtēji atslēgusi elektrības piegādes uz pussalu.

Silīcija ieleja ir ASV "tehnoloģiju Meka", kurā koncentrētā skaitā atrodas valsts spēcīgākie jauno tehnoloģiju un komunikācijas uzņēmumi, piemēram, "Google" un "Facebook".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!