Foto: DELFI
Kopš pussala iekļauta Krievijas sastāvā, Krimas varas iestādes parakstījušas pirmos divus starptautiskos investīciju līgumus 30 miljonu eiro apmērā, liecina Krimas tā dēvētā premjera Sergeja Aksjonova publisks paziņojums.

Abi investīciju projekti pagaidām noslepenoti, lai neietekmētu uzņēmumu reputāciju. Jau vēstīts, ka Eiropas Savienības (ES) valstīm sankciju pret Krieviju dēļ aizliegts investēt Krimā.

Aksjonovs norādījis, ka abi līgumi parakstīti enerģētikas jomā. Šobrīd izveidojusies 200 dažādu starptautisku investīciju projektu rinda, kuru šobrīd izskatot Krimas valdība, viņš apgalvo.

Vēstīts, ka pirms gada, 16. martā, kad Krimā esošās Ukrainas armijas bāzes bija pārņēmuši Krievijas karavīri, bet vietējās pārvaldes iestādēs saimniekoja Krievijas ieceltas personas, notika Krievijas rīkots referendums par Krimas vēlmi "atkal pievienoties" Krievijai. Tā rezultāti liecināja, ka vairāk nekā 90% balsotāju šo ieceri atbalsta.

Referenduma rezultāti tiek apšaubīti, jo tā rīkošanas laikā iedzīvotāju skaits Krimā jau bija samazinājies, turklāt novērotāji ziņoja, ka vēlētāju aktivitāte lielākajā daļā Krimas bijusi niecīga, lai gan oficiāli izplatītie dati par to bija pretēji.

Pērn 21.martā Krievija Krimu oficiāli anektēja, izsaucot starptautisku sašutumu, kā rezultātā Rietumvalstis uzsāka sankciju ieviešanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!