Foto: DELFI

ASV aviobūves gigants "Lockheed Martin", kura firmas zīme ir iznīcinātāji F-35, iegādājies savu konkurentu slaveno "Black Hawk" helikopteru ražotāju "Sikorsky Aircraft", liecina paziņojums kompānijas mājas lapā.

Lai gan oficiāli darījuma summa vēl netiek atklāta, "Reuters" rīcībā esošā informācija liecina, ka "Lockheed Martin" darījums izmaksās virs astoņiem miljardiem ASV dolāru.

Kā vērtē medijs, darījums ļaus "Lockheed Martin" noņemt milzīgo spiedienu no F-35 kā galvenā peļņas nesēja. Tāpat "Reuters" prognozē, ka, kamēr iznīcinātāji turpinās nest "Lockheed Martin" peļņu vietējā tirgū, helikopteri palīdzēs starptautiskajā tirgū.

ASV valdība paziņojumā norādījusi, ka ļoti uzmanīgi vērtē darījumu. Godīgas konkurences novērotāji Baltajam namam apliecinājuši, ka godīga tirgus principi, notiekot darījumam, netiek pārkāpti. 

"Sikorsky Aircraft" ir daļa no helikopteru un ASV kosmiskās aviācijas sistēmu ražošanas korporācijas "United Technologies Corp." Ar korporācijas būvēto helikopteru lido arī ASV prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!