Foto: Reuters/Scanpix

Izraēlas Veselības ministrija aizliegusi ASV pārtikas ražotājam "Heinz" lietot nosaukumu "tomātu kečups", jo mērce satur pārāk maz tomātu. Izraēlā "Hainz" produktu drīkstēs pārdot ar nosaukumu "tomātu mērce".

Ministrija reaģējusi uz Izraēlas tirgū konkurējošā ražotāja "Osem" sūdzību, ka "Heinz" mērcē nav pietiekami daudz tomātu, lai to varētu dēvēt par "tomātu kečupu".

"Osem" veicis "Hainz" produkta pārbaudi, atklājot, ka tajā ir tikai 21% tomātu koncentrāta. Izraēlas normatīvie akti nosaka, ka kečupā jābūt 41% tomātu koncentrāta.

"Heinz Europe" paziņojis, ka plāno cīnīties pret Izraēlas Veselības ministrijas lēmumu. "Heinz Europe" norāda, ka vārds "kečups" angļu valodā uz Izraēlā pārdotajiem produktiem atrodas uz pudeles priekšējās etiķetes, bet uz mugurējās etiķetes marķējums ir atbilstoši vietējām prasībām par produkta sastāvu.

Uzņēmums atzīst, ka "Izraēlā noteiktais kečupa standarts pagaidām neatbilst ASV un Eiropā pieņemtajiem starptautiskajiem standartiem".

"Heinz Europe" uzstāj, ka "oriģinālā "Heinz" tomātu kečupa recepte" visā pasaulē ir vienāda un nemainīga. "Heinz" kečups tika radīts 1876.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!