Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija nekad nav tiekusies ar Eiropu nodibināt vienkārši brīvu attiecību modeli, vienmēr esam vēlējušies nopietnas attiecības, intervijā Itālijas medijiem norādījis Krievijas valsts prezidents Vladimirs Putins.

Tāpat, kā intervijā par Rietumu noteiktajām sankcijām un enerģētiku norādījis Putins, Krievija Eiropu nekad nav uztvērusi kā "vienkārši mīļāko".

"Es runāju nopietni. Mēs vienmēr esam piedāvājuši nopietnas attiecības. Tagad gan ir radies iespaids, ka Eiropa vēlas pretējo un cenšas nodibināt aprēķina attiecības, un vairāk domā par sava labuma gūšanu," intervijā sacīja Putins.

Virzība uz šādu ekonomikas attiecību modeli nav bijusi Krievijas izvēle, apgalvo Putins. "Tā nebija mūsu izvēle, to vēlējās uzspiest mūsu partneris. Mēs nebijām tie, kas uzsāka tirdzniecības un ekonomikas ierobežošanas mēģinājumus," uzsvēris Putins.

Putins interviju sniedza neilgi pirms savas diplomātiskās vizītes Itālijā.


Jau ziņots, ka Eiropadomes prezidents Donalds Tusks svētdien pirms G7 samita paziņojis, ka vienīgās iespējamās diskusijas attiecībā uz sankcijām pret Krieviju ir par to paplašināšanu.

Jau vēstīts, ka Bavārijas Alpu kūrortā šodien sācies G7 samits, kurā pasaules industriāli visattīstītāko valstu līderi apspriedīs problēmas, kas nomāc mūsdienu pasauli, sākot ar Krievijas agresiju pret Ukrainu un islāmistu terorismu un beidzot ar Grieķijas parādu krīzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!