Foto: Shutterstock

Neraugoties uz to, ka 2013. gadā Krievijas ekonomikā jau parādījās pirmās recesijas pazīmes, valstī esošo miljonāru skaits turpinājis pieaugt – "Forbes.ru", atsaucoties uz "Boston Consulting Group" ikgadējo pētījumu informē, ka pērn Krievijā parādījušies 33 000 jaunu miljonāru.

Tagad Krievijā dzīvo 213 283 ģimenes, kuru rīcībā esošais kapitāls pārsniedz 1 miljonu ASV dolāru.

"Boston Consulting Group" savos pētījumos analizē oficiāli pieejamos statistikas datus par valstu ekonomiku, noguldījumu apjoma pieaugumu, kā arī izmanto dažādu investīciju fondu, apdrošināšanas kompāniju un pensiju fondu apkopoto informāciju.

Krievijas bagātāko cilvēku bagātības pieaugumu pērn sekmējušas salīdzinoši augstās depozītnoguldījumu likmes, kā arī akciju un obligāciju pārvērtēšana.

Tiesa gan, kā norādījusi "Boston Consulting Group", šo cilvēku ieguldījumi Krievijas ekonomikā ir proporcionāli nelieli, jo kapitālu aptuveni 500 miljardu ASV dolāru apmērā krievu bagātnieki glabā ārpus valsts robežām. Ap 70% no minētās summas glabājas dažādās Šveices bankās.

"Liela kapitāla īpašnieki netic īpašumtiesību aizsardzībai, neuzticas Krievijas finanšu sistēmai un ir pārliecināti, ka uzglabāt naudu ārzemēs ir drošāk," "Forbes.ru" atzinis Stratēģiskās analīzes institūta eksperts Igors Nikolajevs, kurš domā, ka, ņemot vērā nodokļu sloga pieaugumu, maz ticams, ka Kremļa centieni panākt kapitāla repatriāciju, būs sekmīgi.

"Visā pasaulē par vienu no efektīvākajiem kapitāla atgriešanas instrumentiem uzskata nodokļu amnestiju, tomēr Krievijā šis instruments diez vai būtu efektīvs," uzskata Nikolajevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!