Foto: AFP/Scanpix
Ņemot vērā politisko nestabilitāti valstī, starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Moody's" samazinājusi Turcijas kredītreitinga nākotnes perspektīvu no stabilas uz negatīvu, vēsta aģentūra "Bloomberg".

Līdz šim Turcijas kredītreitings bijis "Baa3" līmenī, kas ir tuvu tam, lai Turciju uzskatītu par investīcijām nepiemērotu valsti. Šobrīd, piemēram, "Baa3" kredītreitings piemērots arī Indijai un Īrijai.

"Moody's" eksperti norāda, ka Turcijas politiskā nestabilitāte negatīvi ietekmē investoru pārliecību, kā arī nerada drošību par turpmāku reformu īstenošanu ilgtermiņā.

Tāpat "Bloomberg" norāda uz valsts valūtas liras straujo kritumu pēdējo mēnešu laikā. Liras vērtība šā gada pirmajos divos mēnešos piedzīvoja vērtības mazināšanos par aptuveni 10%. Turcijas centrālā banka, reaģējot uz straujo valūtas krišanu, ievērojami paaugstinājusi bāzes procentu likmi.

Jau ziņots, ka Turcijā izcēlies plašs korupcijas skandāls, kas metis ēnu pār valsts premjera Erdogana tuvākajām aprindām, apdraudot viņa izredzes šogad gaidāmajās vēlēšanās pretendēt uz prezidenta amatu. Tāpat valstī regulāri norit plaša mēroga tautas protesti, demonstrācijām nereti kļūstot vardarbīgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!