Foto: Publicitātes foto

Japānas e-komercijas gigants "Rakuten" par 900 miljoniem ASV dolāru (aptuveni 658 miljoni eiro) iegādājies Kiprā bāzēto saziņas aplikāciju "Viber", vēsta tehnoloģiju portāls "Mashable".

"Rakuten" noslēgtais darījums noticis uzņēmuma paplašināšanās stratēģijas ietvaros. Abas kompānijas darījušas zināmu, ka darījums pilnībā noslēgšoties šī gada marta beigās.

"Šī uzņēmuma pārņemšanas pacels "Rakuten" citā līmenī," paziņoja kompānijas izpilddirektors Hiroši Mikitani. "Rakuten" klientu skaits pēc darījuma sasniegs pusmiljardu, kas panākts, pievienojot 300 miljonus "Viber" lietotāju. Šim solim vajadzētu būtiski uzlabot arī "Rakuten" digitālā satura izplatīšanu globālajā tirgū.

"Viber" līdz šim piederēja Kipras salā esošajam Izraēlas uzņēmējam Talmonam Marko. Viņa izstrādātā aplikācija nodrošina bezmaksas teksta saziņas pakalpojumus un konkurē ar pēdējā laikā populāro "WhatsApp". Tā kā aplikācija piedāvā arī balss saziņu, viens no tās lielākajiem konkurentiem ir arī "Skype".

"Rakuten" pieder japāņu miljardierim Hiroši Mikitani un lielākoties Āzijas reģionā nodarbojas ar dažādu tiešsaistes pakalpojumu piedāvāšanu. Pēdējo gadu laikā "Rakuten" spēcīgi sācis koncentrēties uz paplašināšanos un 2012.gadā iegādājies kanādiešu e-grāmatu aplikāciju "Kobo", kas nupat kļuva par galveno satura piegādātāju "Sony" ierīcēm. Agresīvā paplašināšanās pozitīvi atsaukusies uz "Rakuten" peļņu, kas jau sesto gadu uzrāda rekordlielus apjomus un 2013.gadā ir uz pusi lielāka nekā gadu iepriekš, arī apgrozījums ir kāpis par 30%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!