Viens no lielākajiem Krievijas uzņēmumiem kalnrūpniecības un metālu ieguves milzis "Mechel" nonācis uz bankrota sliekšņa - Maskavas arbitrāžas tiesā iesniegta prasība atzīt kompānijas maksātnespēju, vēsta "Lenta.ru".

Prasību tiesā iesniegusi Krievijas finanšu kompānija RBPF.

Aptuveni 70% no kompānijas teju septiņu miljardu ASV dolāru lielā parāda veido valsts iekšējie parādmaksājumi bankām – "Sberbank", VTB un "Gazprombank". Tieši nespēja vienoties par parāda restrukturizāciju novedusi kompāniju līdz maksātnespējai.

Arī "Mechel" skārusi globālā metālapstrādes krīze, kas sagādājusi finanšu nedienas daudzām kalnrūpniecības un metālapstrādes kompānijām pasaulē.
Turklāt, ņemot vērā rietumvalstu noteiktās sankcijas pret Krieviju un vairākiem valsts uzņēmumiem, globālajā tirgū strauji sarucis pieprasījums pēc "Mechel" uzņēmuma obligācijām.

"Mechel" ir viena no nozares lielākajām kompānijām pasaulē, tās rūpnīcas atrodas Krievijā, Ukrainā un Lietuvā. Uzņēmums kopumā nodrošina 72 000 darba vietas. 

Kompānija ar finanšu grūtībām cīnās jau vairākus gadus. Tā krievu metalurģijas flagmanis bija spiests par simbolisku cenu pārdot piecas savas ražotnes Rumānijā.

Rumāņu kompānija "Invest Nikarom SRL" par piecām krievu "dzelzs lietuves" ražotnēm samaksājusi nieka 70 dolārus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!