Foto: Publicitātes attēli

Krievijas uzņēmumi "Rosņeft" un AS "Ventspils nafta" lielākais akcionārs "Vitol" ir panākuši vienošanos par sadarbību jaunā – sašķidrinātās dabasgāzes jomā un "Vitol" kļūs par lielu stratēģisko sašķidrinātās gāzes pircēju no "Rosņeft" plānotās jaunās ieguves rūpnīcas Krievijas Tālajos Austrumos, portālu "Delfi" informēja "Vitol" pārstāvis Jānis Andžāns.

Sašķidrinātās gāzes piegādi plānots sākt no 2019.gada, un tas ļaus "Vitol" apkalpot klientus visā Āzijas un Klusā okeāna reģionā.

"Rosņeft" vadītājs Igors Šecins norādīja, ka šī vienošanās "Rosņeft" garantē būtiskus sašķidrinātās gāzes pārdošanas apjomus.

Koncerna "Vitol Group" prezidents un vadītājs Ians Teilors savukārt uzsver, ka šī vienošanās diversificēs un stiprinās "Vitol" sašķidrinātās gāzes piegādes un dos iespēju paplašināt iespējas apkalpot klientus Āzijas un Klusā okeāna reģionā.

"Vitol" ienākumi 2012.gadā sasniedza 303 miljardus ASV dolāru (103 miljardi latu), kas bija par 6 miljardiem vairāk nekā 2011.gadā. Pagājušajā gadā pieaudzis arī "Vitol" naftas un naftas produktu tirdzniecības apjoms, kas 2012.gadā sasniedza 273 miljonus tonnu. Salīdzinājumam, 2011.gadā tas bija 264 miljoni tonnu. Šajā apjomā netiek iekļauta dabasgāze (1,430 teravatstundas), elektrība (178 teravatstundas), akmeņogles (25,2 miljoni tonnu), oglekļa kvotas (113,5 miljoni tonnu) un ķimikālijas.

"Vitol Group" ietilpstošajam uzņēmumam "Euromin Holdings (Cyprus) Limited" pieder 49,98% AS "Ventspils nafta" akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!