Foto: Vida Press
Krievijas tautsaimniecība ir pašpietiekama, un rietumvalstu īstenotās sankcijas valsts ekonomiku neiznīcinās, sacījis Ķīnas vadošās kredītreitingu aģentūras "Dagong Global" vadītājs Guans Jianžongs.

"Atšķirībā no rietumvalstu ekonomikām, kuras cieš no ilgtermiņa parādu burbuļiem, Krievijas ekonomika šobrīd cīnās pret īstermiņa ārējiem apgrūtinājumiem," norādījis Jianžongs.

Viņš arī vērtējis, ka Krievijas ekonomikas veiksmes atslēga turpmāk meklējama sadarbības saišu stiprināšanā ar Āzijas valstīm, tostarp Ķīnu.

Jau vēstīts, ka pēdējo mēnešu laikā Krievija panākusi daudzmiljardu tirdzniecības vienošanās ar Indiju, Ķīnu un Ēģipti, Kremļa amatpersonām un prezidentam Vladimiram Putinam šajās valstīs aktīvi organizējot diplomātiskās vizītes.

"Mēs apzināmies, ka sankcijām pret Krievijas ekonomiku ir nozīme, taču ne tik liela, lai tā apgrūtinātu valsts spēju maksāt savu parādu," vērtē Jianžongs, kura vadītā kredītreitingu aģentūra "Dagong Global" Krievijas ekonomikai devusi vienu no augstākajiem novertējumiem – "A".

Jau vēstīts, ka tikmēr ietekmīgā ASV aģentūra "Standard & Poor's" Krieviju investoriem noraksturojis ar kredītreitingu "BB+", kas tiek atšifrēts ar skaidrojumu "atkritumu" līmenis.

Krievija norādījusi, ka vairs neņems vērā rietumvalstu kredītreitingu novērtējumus, uzskatot, ka tie Ukrainas konflikta iespaidā kļuvuši neobjektīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!