Foto: PantherMedia/Scanpix

Kāds 17 gadus vecs skolēns no Ņujorkas kļuvis par slavenību, nopelnot stundu starpbrīžos 72 miljonus ASV dolāru fondu biržā.

Kā vēsta ārvalstu mediji, šis stāsts šķiet neticams - ASV dzīvojošu imigrantu ģimenes atvase - skolēns Mohammeds nopelnījis milzu naudu. 

Izdevums "Business Insider" Mohammedu iekļāvis sarakstā "20 Under 20" - tas ir talantīgu pusaudžu vecuma "treideru" saraksts. 

"Daudzi jauni cilvēki sāk savu biznesu, taču es domāju, ka tas ir "ziepju burbulis. Bet akciju tirdzniecība biržās un investīcijas ir bijušas un būs vienmēr. Tur nauda vienmēr grozīsies. Kas liek pasaulei griezties? Ja nauda netiek apgrozīta, bizness neattīstās, nav inovāciju, nav nekādas produkcijas, nav izaugsmes un nav darba," ir pārliecināts Mohammeds. 

Skolēns jau nopelnījis naudu kārotajai BMW markas automašīnai, tomēr vēl nav ieguvis tiesības, jo viņš nav pilngadīgs. Tāpat jaunietis vēlas noīrēt dzīvokli, bet vecāki pagaidām pret pārcelšanos iebilst. Tāpat Mohammeds vēl nav ticis pie brokera licences, jo nav sasniedzis atbistošu vecumu. 

Nākamgad puisis un viņa draugi plāno iestāties koledžā, tomēr, kā atzīst viņi paši, mācības viņus interesē mazāk nekā grandiozie plāni - nopelnīt miljardu ASV dolāru. 

Kā norāda ārvalstu mediji, puisis par spekulācijām fondu biržā sācis interesēties deviņu gadu vecumā. Vēlāk viņa brālēns parādījis, kā tur darboties. Sākumā Mohammedam tas nav izdevies īpaši labi, taču viņš turpinājis censties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!