Foto: AFP/Scanpix
2014. gadā licences varētu zaudēt aptuveni piecdesmit bankas, pārskatā par banku sektora darbību 2014. gadā prognozējusi reitingu aģentūra "Expert RA".

"Lenta.ru", atsaucoties uz savā rīcībā esošo pārskatu norāda, ka, pēc ekspertu domām, Krievijas bankas šobrīd apdraud ekonomiskā situācija valstī. Tai pasliktinoties, problemātiskajām bankām, visticamāk, radīšoties grūtības ar aktīvu kvalitātes paaugstināšanu un apšaubāmu operāciju apjoma samazināšanu.

Turklāt Krievijā esošo banku īpašnieki, tā vietā, lai ieguldītu sev piederošo banku atveseļošanā, dod priekšroku dažādu citu aktīvu iegādei. Patlaban Krievijas banku sektorā esot vērojama kā ienesīguma samazināšanās, tā arī sarūkošs pieprasījums pēc banku pakalpojumiem, piemēram, kredītiem.

"Expert RA" banku reitingu nodaļas direktors Staņislavs Volkovs laikrakstam "Vedomosti" norādījis, ka ekspertu vērtējumā par šaubīgām uzskatāmas tādas bankas, kuru kapitāla pietiekamības rādītājs ir mazāks par 11%, kredītiestādes, kuras pēdējā laikā vairākus ceturkšņus pēc kārtas piedzīvojušas biznesa apjomu samazināšanos, bankas, kas iesaistītas šaubīgās operācijās ar naudas līdzekļiem, kā arī bankas, kuru kapitālu to akcionāri izmanto savu personisko biznesa projektu finansēšanai.

"Delfi" jau vairākkārt vēstījis, ka pēdējo mēnešu laikā Krievijas iedzīvotāji ar lielām bažām vēro bankas - 2013. gadā Krievijas Centrālā banka atsaukusi 32 bankām izsniegtās licences, tostarp 29 licences tika atsauktas pērnruden. Centrālās bankas vadītāja Elvīra Nabiuļļina kategoriski noliedz pieļāvumus, ka Krievijā sākusies banku krīze, taču vairāki ievērojami baņķieri ir atzinuši, ka problemātiskas bankas ir arī Krievijas lielāko banku vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!