Foto: Reuters/Scanpix
Divas lielākās Šveices bankas - UBS un "Credit Suisse" – sistemātiski sākušas atteikties no klientiem, kuru pasēs minēta Krievijas pilsonība, liecina biznesa žurnāla "Forbes" informācija.

Abas bankas prasa klientiem, kuru depozīta apmērs ir mazāks par pieciem miljoniem ASV dolāru, slēgt savus kontus, vai arī piekrist maksāt papildus ikmēneša komisijas maksu par konta uzturēšanu 1050 ASV dolāru apmērā, liecina žurnāla rīcībā esošā informācija.

"Forbes" raksta, ka šāds Šveices banku solis ir apzināti vērsts pret Krievijas klientiem. Žurnāls atgādina, ka Šveice nepievienojās ASV un Eiropas Savienības valstīm sankciju karā pret Maskavu, bet pati nolēmusi rīkoties, lai vērstos pret Krieviju un pasargātu savu banku sektoru no nelikumīgām naudas atmazgāšanas operācijām.

Abas bankas oficiālajos paziņojumos noliedz, ka būtu specifiski vērsušās pret Krievijas klientiem.

ZIņots, ka Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!