Foto: Publicitātes foto

Kompānijai "Apple" būs jāmaksā 400 miljoni ASV dolāru kā kompensācija par pretmonopola likumu pārkāpumiem, vēsta ārvalstu mediji.

Šādu lēmumu pieņēmusi Ņujorkas Manhetenas apgabala tiesas tiesnese Denīze Kouta. Šī summa tiks izmaksāta vairāk nekā 23 miljoniem lietotāju, kas cietuši no kompānijas pretlikumīgajām darbībām.

Tiesas lēmums arī paredz, ka kompānijai būs jāsamaksā 50 miljoni ASV par advokātu pakalpojumiem.  

Sākotnēji no korporācijas tika prasīti 840 miljoni ASV dolāru. Prasību iesniedza 33 ASV štatu advokāti un prokurori.

Tiek vēstīts, ka jau vasarā "Apple" piekritusi izlīgumam, apņemoties samaksāt 450 miljonu ASV dolāru kompensāciju.

Tomēr šī summa vēl var mainīties, jo 15.decembrī apelācijas instancē paredzēts izskatīt citu lietu, kurā sūdzību par lēmumu, ar kuru "Apple" likts maksāt lietotājiem 50 miljoni ASV dolāru, bet 20 miljoni ASV dolāru - advokātiem. Analītiķi gan atzīmē, ka iespēja šo lietu vinnēt "Apple" ir neliela.

ASV Tieslietu ministrija prasību pret "Apple" cēla 2012.gadā. Tolaik korporācijai tika pārmesta antimonopola likumu pārkāpšana. Tika atzīts, ka kompānija noslēgusi neatļautu vienošanos ar pieciem elektronisko grāmatu izdevējiem - " Hachette Book Group", "HarperCollins Publishers", "Penguin Group", "Simon&Schuster" un "Macmillan". Šīm kompānijām, saskaņā ar tiesas spriedumu, arī būs jāmaksā kompensācijas - 166 miljoni ASV dolāru. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!